Erdoğan: 500 bin mülteciyi gönderiyoruz

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 24, 2023 / 16:18

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1955 yılında açılan Esenboğa Havalimanı ve 1987 yılında açılan Adnan Menderes Havalimanı için “Biz yaptık” iddiasında bulundu. Erdoğan, 500 bin Suriyeli sığınmacının ülkelerine gönderildiğini söyledi.

Ankara’da “hemşehri buluşması” toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Esenboğa Havalimanı’nı kim yaptı, bay bay Kemal mi yaptı? Biz yaptı biz. Melih Bey Ankara başkanı olduğu dönemde biz yaptık. Sorun ya, 4 yılda ne yaptın diye sorun. İstanbul’a sorun. Sen İstanbul’a 4 yılda ne yaptın? İzmir’in havalimanını da bu kardeşiniz yaptı. Bundan sonra da biz yaparız. İzmir İstanbul arasını 7 buçuk saatten 3 buçuk saate biz indirdik. Dağları kim deldi, biz deldik. Sen İzmir vekilisin, belediye sizde İzmir’e ne yaptınız. Yağmur yağdığında sel alıp götürüyor.

Montaj videoya savunma

Gençler unutmayın en büyük düşmanımız rehavettir, zafer sarhoşluğudur. Biz sandığı boş bırakırsak gelir birileri orayı doldurur. Gençlerimizin keskin zekasını yansıtan bir video üzerinden yeni yalanlar uyduran birine benim ülkem teslim edilir mi?

“Biz ensarız”

Şu an itibariyle 500 bin civarında mülteciyi Suriye’nin kuzeyindeki briket evlere göndermeye başladık. Katar ile müşterek attığımız adımla 1 milyon mülteciyi iskan edebileceğimiz konutların yapımı da ayrıca devam ediyor. Biz ihanet şebekesi değiliz biz ensarız. Muhacirlere de o şekilde yaklaşıyoruz.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top