Erdoğan eşi benzeri görülmemiş bir kontrol kazandı

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 15, 2021 / 08:54

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan bir analizde, Erdoğan’ın Merkez Bankası’na gece yarısı operasyonunu değerlendirdi. Analizde, “Türkiye’yi neredeyse 20 yıldır yöneten Erdoğan, son yıllarda kendi yetkilerini pekiştirmek için adımlar attıktan sonra, sözde bağımsız Merkez Bankası üzerinde eşi görülmemiş bir kontrol kazandı” görüşü yer aldı.
FT’ye isim vermeden görüş bildiren 2 kaynağa göre, bankanın 8 üyeli Para Politikası Komitesinin geçen ay uluslararası yatırımcıları şoke eden bir faiz indirimine karşı çıkan tek üyesi Uğur Namık Küçük oldu.
İstanbul merkezli bir bankacı FT’ye demecinde, “Faiz indirimi kararına karşı oy veren oydu, bu yüzden ona ve ülkeye yazık” yorumunda bulundu.
Son olarak FT, ‘Yüksek faiz oranlarına karşı çıkan cumhurbaşkanı, yükselen enflasyon da dahil olmak üzere her ne pahasına olursa olsun yüksek büyümeye öncelik vermeye çalıştığı için birçok kişiyle çatıştı. 2019 ortasından bu yana Merkez Bankası Başkanı’nı 3 kez, bunun yanı sıra bir dizi diğer yetkiliyi de görevden aldı’ ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top