Erdoğan: Farklı düşünen sanatçılarımızı tehdit ettiler, mahalle baskısı ile sindirmeye çalıştılar

Erdoğan: Farklı düşünen sanatçılarımızı tehdit ettiler, mahalle baskısı ile sindirmeye çalıştılar
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "farklı düşünen sanatçıların tehdit edildiğini, mahalle baskısı ile sindirilmeye çalışıldığını" söyledi.  İstanbul Modern’in yeni binasının açılış...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "farklı düşünen sanatçıların tehdit edildiğini, mahalle baskısı ile sindirilmeye çalışıldığını" söyledi.

 İstanbul Modern’in yeni binasının açılış töreninde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Farklı düşünen sanatçılarımızı tehdit ettiler, mahalle baskısı ile sindirmeye çalıştılar. Her türlü zorluğu aşıp bugünlere geldik. Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Kuşatıcı yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık. Nazım Hikmet'e vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra yeniden vatandaşlık veren biz olduk.

"Çıkarılan zorlukları hatırlayın"

AKM'yi yaptık ki İstanbul'un en büyük kongre merkezi oldu burası. İçinde bulunduğumuz şu bölge sahil andrepolar ile dolu ve işe yaramaz halde idi. Eczacıbaşı ailesi bu işi kararlı bir şekilde ele aldı. 4 nolu andrepo müzeye dönüştü. 2. etaba da girilince İstanbul Modern'i görmüş olduk. Bununla da dünya İstanbul'u farklı şekilde tanıyacaktır. Yeni bir renk olan kültür merkezlerine çıkartılan zorlukları da hatırlayalım.

"Eczacıbaşı ailesine teşekkür ediyorum"

Amacımız 2023'e daha üretken, zengin ve özgür bir iklimde girmektir. Türkiye'nin değerlerini tüm renkleri ile kucaklamaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş müzesi İstanbul Modern'in binasını sanat camiasına kazandırmaktan dolayı Eczacıbaşı ailesine teşekkür ediyorum.