Erdoğan Fransız Cumhurbaşkanı’na daha sert “MACRON BELASI… “

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 5, 2020 / 14:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyan Fransa’ya ve Cumhurbaşkanı Macron’a çok sert ifadelerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı, Fransız parlamentosunun aldığı Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyan kararı ile Paris’in Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki arabuluculuk şansının ortadan kalktığını söyledi, sözü Macron’a getirdi. Erdoğan, “Macron Fransa’nın başına beladır. Fransa tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Macron belasından Fransa bir an önce kurtulmalı. Sarı yeleklilerden kurtulamayacaklar. Belki yarın onlar kırmızı yelekli olacak. Yönetim olarak ne tür bir karar alacaklar göreceğiz. İlham Aliyev’in Fransızlara bir tavsiyesi oldu, Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya’yı onlara versinler. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Karabağ, Azerbaycanlı kardeşlerimizindir. İşgal altında olduğunu ABD ve Rusya da kabul ediyor. Fransa da kabul ediyordu, şimdi farklı yollara tevessül ettiler” diye konuştu.

MACRON’DAN ERDOĞAN’A JET YANIT

“Hakaret doğru yöntem değil”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan, “Dilerim Fransa ve Fransız halkı Macron’dan bir an evvel kurtulur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt hızlı geldi. Macron, “Ben bir kişinin şahsına saldırmayı sevmiyorum. İkimizi ayıran önemli bir şey bu. Politikacılar arasındaki hakaret doğru bir yöntem değil” dedi.

Macron, ülkede son zamanlarda yaşanan polis şiddeti tartışmalarının ardından, muhabirleri sık sık saldırıya uğrayan Brut adlı bağımsız internet haber sitesinine konuk oldu. Burada kendisini otoriter sapmaya girmekle suçlayan yabancı medya karşısındaki duygularının sorulması üzerine Macron, Türkiye ve Macaristan’ı örnek göstererek şunları söyledii:

“Militan gazetecelerin sunduklarından yola çıkarak yabancı gazeteciler de bizi yargılıyor. Ortaklaşa bu imajı yarattılar. Biz Macaristan, Türkiye değiliz. Kimse bizim otoriter bir ülke olduğumuzu söyleyemez.”

Gazeteciler, Macron’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerini de hatırlattılar. Fransa Cumhurbaşkanı, bu hatırlatma üzerine, “Ben bir kişinin şahsına saldırmayı sevmiyorum. İkimizi ayıran önemli bir şey bu. Saygıya inanıyorum. Toplumda giderek artan bir şidedet var. Çünkü liderler de şiddet örneği oluyorlar. Politikacılar arasındaki hakaret içeren sözler doğru bir yöntem değil” açıklamasını yaptı.

Kendi ülkesinde ifade özgürlüğüyle ilgili bir problem yaşanmadığını savunan Macron, “Asıl ifade özgürlüğü mücadelesi, Erdoğan’ın Türkiye’sine karşı verilmeli. Her zaman Türk  hükümeti ile halkını ayırıyorum. Türk halkı özgürlüğü seven, özgür bir halk. Ama asıl mücadele Erdoğan ve onun hükümetine karşı verilecek mücadeledir” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top