Erdoğan gitti, eskiye döndü

Erdoğan gitti, eskiye döndü
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret ederek muharrem ayı iftarına katıldı.  Cumhuriyet’te yer alan habere göre; cemevinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk,...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret ederek muharrem ayı iftarına katıldı.  Cumhuriyet’te yer alan habere göre; cemevinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali’nin olduğu duvardaki fotoğrafların yerlerinin değiştirildiği bilgisi verildi. Erdoğan’ın ziyareti öncesi AKP’li Mamak Belediyesi tarafından cemevinde tadilat yapıldığı ve ibadet alanının tasarımının değiştirildiği de görüldü.  Resimlerin yerinin değiştirilmesine, Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Mehmet Ali Yıldız “tadilat”, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım ise, “Erdoğan’ın Hacı Bektaş Veli önünde görüntü vermemesi” gerekçesini dile getiriyor.

ÖNCESİ

SONRASI


Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanlığı günlerinde Karacaahmet’te Cemevi açma izni isteyen Alevi vatandaşlara hitaben, “Cemevi Cümbüş evi, ne izni!” ifadelerini kullanmıştı. 

DEDE POSTUNA OTURDU
Hüseyin Gazi Cemevi’nde muharremin onuncu günü yaptığı ziyarette katılımcılar ile oruç açan Erdoğan’ın, cemevi dedesinin oturduğu “postta” yer alması dikkat çekti. Hüseyin Gazi Cemevi’nden bir yetkili cemevinde yapılan tadilatın Erdoğan’ın ziyareti ile bir ilgisinin olmadığını tamamen “rastlantı” olduğunu söyledi. Yetkili, “Zaten rutubet oluyordu, tadilat yapılacaktı, ziyarete denk gelmesi tesadüf” dedi.