Erdoğan gözaltıları

Erdoğan gözaltıları
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs olduğunu açıklamasının ardından sosyal medyada bazı paylaşımlar hakkında İstanbul ve Ankara’da soruşturma başlatıldı. Emniyet sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.Emniyet...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs olduğunu açıklamasının ardından sosyal medyada bazı paylaşımlar hakkında İstanbul ve Ankara’da soruşturma başlatıldı. Emniyet sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Erdoğan ve eşine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen sekiz kişiden dördünün yakalandığını açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri, sosyal medya platformlarında Erdoğan çiftine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31’inin yöneticisinin tespit edildiğini, sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

ESKİ YÜZÜCÜYE DAİMİ HAK MAHRUMİYETİ CEZASI
Bu kişilerden dördünü gözaltına alan polis, eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun yurt dışında olduğunu, Samsun’daki hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığının tespit edildiğini duyurdu. Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu, Büyükuncu için olağanüstü toplandı. Büyükuncu hakkında daimi hak mahrumiyeti cezası verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığa ulaşan yazıyı da sosyal medya üzerinden paylaşarak, “Bırakın bir sporcuya yakışmamasını insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil. Sporcu ahlakına sığmayan bu çirkin hareket için gereği yapılıyor” dedi.

BOZDAĞ VE ÇELİK’TEN TEPKİ: HADDİNİ BİLMEZ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza beddua ve hakaret edenler, medeniyet değerlerimizden ve asgari insanî vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezlerdir” ifadelerini kullandı.

AK Partili Ömer Çelik de “İnsanlıktan nasibini almamış bu kişilere en iyi cevabı, iyilik ve sağlık dileyen milyonlar vermektedir.” dedi.