Erdoğan hakkını helal etmedi

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 2, 2023 / 08:28

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha 3. kez cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde hiç bir engel olmadığını savundu. Erdoğan, Altılı Masa’nın Batı’dan talimat aldığını ileri sürerek “Küresel sömürge düzenine bu seçimlerde önemli bir gol atalım” dedi. Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet televizyonunda, program sırasında yayımlanan videolarda partili bir dil kullanılması dikkat çekti. Adaylığına yönelik itirazları değerlendiren Erdoğan, “Adaylığım Anayasa’ya da hukuka da uygun. Sandıktan ümitlerini keserek ‘suyu bulandırmaya’ çalışıyorlar. Korktukları için bunları iddia ediyorlar” dedi.

“6’LI DEĞİL, 7’li MASA”
HDP’nin Millet İttifakı’nın gizli üyesi olduğunu ileri süren Erdoğan “6 değil 7’li masa diyelim, malum parti masanın altında” ifadesini kullandı. Erdoğan koalisyon döneminde yaşanan sorunlara işaret ederek “Bakanlık kavgası yakın. 7’li masa ülkeye bir şey getiremez, vaatleri eski Türkiye” dedi.

KUYRUKLARI GÖRMEDİ
Ucuz ekmek, et kuyruklarını görmezden gelen Erdoğan, bir vatandaşın verdiği 1946 yılına ait ekmek kartını göstererek “Bu CHP’nin karnesidir. CHP’yi tanımak istiyorsan bu ekmek kartına bakacaksın” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA: HADDİNİ BİL
Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak “Arifiye’deki fabrikayı satacakmış. Senin ona gücün yetmez. Fırtına Obüslerinin ne iş yaptığını bile bilmez. Haddini bil ya” diye konuştu.

SP’YE MESAJ
Saadet Partisi’nin Altılı Masa’da yer almasına işaret eden Erdoğan “Erbakan Hocamızın vaatlerini gerçekleştiren olmamıza rağmen şu anda birilerinin farklı zeminde bu adımlara karşı olanlarla beraber olmaları insanı ciddi manada yıkıyor” ifadesini kullandı.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”
AKP lideri Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin milletvekillerine Meclis Genel Kurulu çalışmalarına katılmadıkları için tepki gösterdi. Erdoğan, “Yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını sizlere helal etmez, kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum, bu sıradan bir olay değil!” dedi.

DERDİ “MUTABAKAT”
Altılı Masa’nın Ortak Mutabakat Metni’ndeki vaatler için “zırva” diyen Erdoğan “Keşke bakmaz olaydık. Her tarafı dökülen derme çatma bir programla milletin karşısına çıkıyorlar” yorumunu yaptı. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu için “Bu millet seni öyle kovalar ki kaçacak delik ararsın! Yanındakilerden de sana fayda gelmez” ifadesini kullandı.

“LGBTİ’Yİ KİM SAVUNUYOR AÇIKLAYIN”
Erdoğan, başörtüsü ve aile düzenlemesini içeren anayasa teklifi hakkında muhalefete yüklenirken yine LGBTİ’leri hedef aldı. Erdoğan, “Ey bu Altılı Masa’nın içinde olanlar LGBTİ’yi kimler savunuyor, kimler savunmuyor bunu da söyleyinz” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top