Erdoğan haklı, savaş ile şaka olmaz

Erdoğan haklı, savaş ile şaka olmaz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ı 'gayri askeri' statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ederek, “Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum” dedi.İzmir'de düzenlenen...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ı 'gayri askeri' statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ederek, “Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum” dedi.

İzmir'de düzenlenen Efes-2022 Tatbikatı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye’nin sınırları dibinde terör koridorları kurulmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İÇ POLİTİKAYA DÖNÜK ŞIMARIKLIKLARI KALDIRMAZ
"Bazı Yunan siyasetçiler, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir pervasızlıkla gerçeklikten uzak, akla mantığa hukuka aykırı söz ve eylemlerle gündem olmaya çalışıyorlar. Halbuki bu tür konuların iç politikaya yönelik şımarıklıkları kaldırmayacak kadar hassas olduğunun ve ağır sonuçlarının olabileceğinin sayısız örneği önümüzde durmaktadır.

ŞAKA YAPMIYORUM
Bu vesileyle bir kez daha Yunanistan'ı 'gayri askeri' statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Özellikle bu millet kararlıdır ve bir şeyi söylerse ardını da takip eder. Doğu Akdeniz'de ülkemiz ana karasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan'a ise 600 kilometreden daha fazla mesafedeki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin anlamını uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz. Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor.

AKLINI BAŞINA AL
Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Kendine gel. Türkiye Ege'deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlanması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan geri durmayacaktır.

ERDOĞAN’A ANINDA YANIT
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili olarak, “Aramızdaki görüş ayrılıkları tehditlerle giderilemez” dedi. Hükümet sözcüsü Yannis Ekonomou ise “Tehdit söylemlerini serinkanlılık ve kararlılık ile yanıtlıyoruz” ifadesini kullandı. “Yunanistan’ın Suriye olmadığına” dikkat çeken Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da ülkesinin egemenlik haklarını sonuna kadar koruyacağını söyledi. Panagiotopoulos, “Buna yeltenecek olanlar pişman olacak” dedi.