Erdoğan: Hatamız, kusurumuz varsa kendimizi düzeltmeye çalışıyoruz

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 21, 2023 / 16:17

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabahati seçmende aramadıklarını ifade ederek “Hatamız, kusurumuz varsa kendimizi düzeltmeye çalışıyoruz” dedi.

Hatay’da konuşan Erdoğan’ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Sizler koltuk sevdalılarına prim vermediniz. Fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz. Milletimizin ebedi, ezeli kardeşliğine asla leke sürmediniz. 14 Mayıs’ta kararını şahsımızdan ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullanan kardeşlerime bir kez daha, diğer siyasi partilere oy veren vatandaşlarıma da en kalbi şükranlarımı iletiyorum. Bizim için elbette sizin oyunuzu almak önemlidir. Hatay’ın daha 3 ay önceki afetin ardından sandığa gitmesi, tercihini demokratik yollardan göstermesi önemlidir. Çok az bir farkla da olsa, sandıktan çıkan iradenin başımızın üstünde yeri vardır. 

“Millete tepeden bakmadık”

Hataylı kardeşlerim burada toplandığına göre kalpten kalbe yol var. Millete tepeden bakanlardan olmadık. İnsanımızı tahkir etmedik, birleştirenlerden, kucaklaştıranlardan yana olduk. CHP genel başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. Kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerimize ayrımcılık yapmak, onları kaldığı yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden geçmez. Ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Kabahati seçmende aramak yerine kendimizi sorguluyoruz. Nerede kusurumuz varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz.

“Mezhebi bir ayrım var diye…”

Defne’de bana verilen oy yüzde 8,5. Bay bay Kemal’e yüzde 90,5. Biz burada mezhebi bir ayrım var diye bu yatırımı yapmıyoruz. Burada bir deprem yaşadık, dolayısıyla ülkenin cumhurbaşkanı bensem, burada yaşayan insan olduğuna göre bu talimatı verdik ve inşaatı yaptık.

“Bay bay Kemal teröristlerle el ele dolaşıyor”

Talimatı Kandil’deki teröristlerden almadık. Bunlar talimatı Kandil’den alıyor. Teröristlerden alıyor. Teröristlerle el ele dolaşan bir bay bay Kemal var. Bu teröristlerle el ele, kol kola dolaşanlardan benim ülkeme fayda olur mu? Öyleyse 28 Mayıs’ta bunlara gereken dersi, gereken cevabı vermek için şu bir hafta durmadan, usanmadan çalışıyor muyuz? Hatay’dan çok farklı bir oy bekliyoruz.

“Cumhur İttifakı’na LGBT sızabilir mi?”

Bu CHP, HDP, İYİ Parti LGBT’cidir. Peki AK Parti’ye LGBT sızabilir mi? MHP’ye sızabilir mi? YRP’ye sızabilir mi? Cumhur İttifakı’na sızabilir mi? İnşallah seçimden sonra ilk işlerimizden bir tanesi aile kurumumuzu anayasal bir zemine oturtmak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top