‘Erdoğan her türlü sürprize hazır olmalı’

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 4, 2020 / 10:04

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Reuters’ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Tecrübeli bir siyasetçi olarak öğrendim ki siyasetin rasyonelliğinden emin olmayacaksın. Erdoğan ve bu koalisyon için 2023’e kadar devam etmek zor. Erdoğan, Bahçeli’den her türlü sürprize hazır olmalı” dedi.
‘BİR ERKEN SEÇİM
YAPMAK ZOR’
Rasyonel bakış açısından bugün yasal, prosedürel ve psikolojik olarak bir erken seçim yapmak zor; çünkü sadece Cumhurbaşkanı erken seçime karar verebilir. Cumhurbaşkanı’nın Meclis’te çoğunluğu var ve elinde de mutlak güç var. Neden böyle bir gücü riske atsın daha iki veya üç senesi varken? Ancak Türkiye’de tecrübeli bir siyasetçi olarak öğrendim ki siyasetin rasyonelliğinden emin olmayacaksın.
‘KAZANAN PARTİ OLACAĞIZ’
Türkiye’de demokrasi tarihine bakın. Hangi parti bir dönem baskı altında olursa, bir sonraki iktidar o parti olur. Menderes, Demirel, Ecevit, Erbakan, Erdoğan… O yüzden bugün toplumdan, medyadan, siyasetten kime sorarsanız kim daha çok baskı altında, kim medyadan daha çok uzaklaştırılmış diye, hepsi Davutoğlu ve Gelecek Partisi diyecektir. Bütün bu tarihi bilgiler bir sonraki seçimlerde inşallah bizim kazanan parti olacağımızı gösteriyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top