Erdoğan ilk kez konuştu, ‘13’ünde evlilik kabul edilemez’ dedi…

Erdoğan ilk kez konuştu, ‘13’ünde evlilik kabul edilemez’ dedi…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına ilişkin dava hakkında değerlendirmelerde bulundu ve CHP başta olmak üzere muhalefetin yaklaşımını...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına ilişkin dava hakkında değerlendirmelerde bulundu ve CHP başta olmak üzere muhalefetin yaklaşımını eleştirdi.

“Diyanet İşleri Başkanlığımız’ın en üst düzeyde dillendirdiği bu meseleyi dinimizle ilişkilendirmek art niyettir.” diyen Erdoğan, “Niyet mağdurun hakkını savunmaksa bunu zaten yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:
“Günümüz şartlarında 13 yaşında nişan 14 yaşında evlilik durumunu kabul edebilmemiz asla kabul etmemiz mümkün değildir. Hele hele daha küçük yaşta istismar faciasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Geçmişteki ihmal ve eksiklikler soruşturma kapsamında ele alınmıştır. Ülkemizde çocuklara yönelik taciz, tecavüz, reşit yaşa ulaşmadan evlilik gibi hususlarda hassasiyetimizi kimseye sorgulatmayız.

Bay Kemal sen bunlardan anlamazsın, senin böyle hassasiyetin yok. Söyleyeceklerimden sonra kendine çeki düzen ver, kendini ona göre ayarla.

Suçun şahsiliği ilkesinin ardına saklananların son hadisenin dindar kesimlerin tamamını rencide etmeye çalışmalarının samimiyetine nasıl inanacağız!”

KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT YANIT: NE EVLENDİRİLMESİ, NE ANLATIYORSUN SEN?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek “Erdoğan Çocuğun erken yaşta evlendirilmesi’ mi dedin sen? Ne evlendirilmesi, ne anlatıyorsun sen! 6 yaşında çocuk sistematik tecavüze uğradı, şürekan yıllarca sümenaltı etti. Yakalandın, hem de fena yakalandın…” ifadelerini kullandı.