Erdoğan imzasıyla deprem bölgesinde ormanlar, meralar inşaata açıldı

Erdoğan imzasıyla deprem bölgesinde ormanlar, meralar inşaata açıldı
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla deprem bölgesi için OHAL kapsamında ormanları ve meraları yerleşme ve yapılaşmaya açan kararname yayımladı. Kararname ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla deprem bölgesi için OHAL kapsamında ormanları ve meraları yerleşme ve yapılaşmaya açan kararname yayımladı. Kararname ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı orman alanlarını ve mera alanlarını inşaata açılabilecek.


DOÇ. DR. ERDÖNMEZ: YAZIKLAR OLSUN!
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Ormancılık Politikası ve Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Cihan Erdönmez, sosyal medya hesabından kararnameye tepki gösterdi. Daha önce uyarılarda bulunduğunu belirten Erdönmez, “Yanılmayı ne çok isterdim. @medyascope yayınında da bu kaygımı dile getirmiştim. Yanıltmıyorlar. Kararname ile ÇŞİD Bakanlığı orman alanlarını inşaata açabilecek. Yazıklar olsun! Sadece orman alanları değil mera alanları da inşaata açılabilecek. Daha neler göreceğiz!” dedi.