Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’ni eleştirenlere de, sahip çıkanlara da çattı

Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’ni eleştirenlere de, sahip çıkanlara da çattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 19. Kuruluş yıldönümü kutlamasında yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına değindi ve "Ne kadına şiddetle mücadelemizin zafiyete uğratılmasına, ne de bir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 19. Kuruluş yıldönümü kutlamasında yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına değindi ve "Ne kadına şiddetle mücadelemizin zafiyete uğratılmasına, ne de bir avuç marjinalin aile değerlerimizi zedelemesine izin veririz" dedi.

Aile kurumunu zayıflatacak hiçbir işin içinde yer almayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi dünyamızda aile hassasiyetimizi kimsenin tartısına sunacak da değiliz. Twit atmak suretiyle benim kadın kollarımın başında olanlara 'istifasını vermelidir' veya 'istifa etmesi gerekir', size mi soracağız? Bizim partimizin kadın kolları kendi demokratik tercihlerini kongreden kongreye kullanır. Onun için de sizlerden icazet almaya ihtiyacımız yok." dedi.

Abdurrahman Dilipak için “Kimi isimler, kendilerine asla yakıştıramadığımız, asla tasvip edemeyeceğimiz çirkin ifadelerle bu tartışmanın içinde yer almıştır. Biz her türlü fikre, her türlü eleştiriye, her türlü teklife, her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, haysiyetine, kişiliğine, iffetine yönelik en küçük saldırıya da müsaade etmeyiz” eleştirisi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer AK Parti'nin Genel Başkanı, ülkemin Cumhurbaşkanı olarak kadınlarımıza sahip çıkmada geri duracak olursak, hiçbir zaman, bu dünyada da, ebedi alemde de Rabb'imize hesabını veremeyiz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi için net bir karar açıklamasa da, Türkiye'nin bin yıllara dayanan medeniyet birikimiyle insanı ve insan onurunu yücelten, aileyi merkeze alan toplum dokusuyla uygun, özgün ve öncü metinler çıkarma potansiyeline sahip olduğu vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “şimdiye kadar oluşan uluslararası külliyatından da istifade ederek tercüme metinler yerine artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor”ifadeleriyle de sözleşmede değişiklik işareti verdi.

İzmir’de eski koca, 2 çocuğunun annesini boğarak öldürdü

İzmir'de eski koca, balkondan tırmanarak girdiği evinde iki çocuğunun annesini boğarak öldürdü. Zanlı cinayetin ardından teslim oldu.

Alınan bilgiye göre Aykut H., iki yıl önce boşandığı, 26 yaşındaki eski eşi Gizem Filiz'in kaldığı eve, balkondan tırmanarak girdi. Annesinin evinde yalnız kalan Filiz'i boğarak öldüren Aykut H’nin daha sonra polise teslim olduğu öğrenildi.

Gizem Filiz’in, bir süre önce kendisini rahatsız ettiği için eski eşi hakkında koruma ve uzaklaştırma kararı aldırdığı, iki çocuğuyla annesinin evinde kaldığı öğrenildi. Boşandıktan sonra üniversitede eğitime başladığı öğrenilen genç kadının öldürüldüğü sırada, torunlarıyla Manisa'da bulunan ve hemen olay yerine gelen annesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Gizem Filiz'in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.