Erdoğan, İsveç ve Finlandiya için NATO'yu tercih yapmak durumunda bırakmamalı

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya için NATO'yu tercih yapmak durumunda bırakmamalı
Eski NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı (SACEUR) James Stavridis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın NATO'yu Türkiye ve İsveç ile Finlandiya arasında bir seçim yapmaya zorlamaması gerektiğini ifade etti.Bloomberg için kaleme aldığı...

Eski NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı (SACEUR) James Stavridis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın NATO'yu Türkiye ve İsveç ile Finlandiya arasında bir seçim yapmaya zorlamaması gerektiğini ifade etti.
Bloomberg için kaleme aldığı analizde Stavridis, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini engellemesinin "Savaş suçlusu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir armağan" olduğunu söyledi.
Türkiye'nin iki kuzey ülkesinin üyeliğini "tek taraflı" olarak engellediğini ve diğer müttefik ülkelerin genişlemeyi desteklediğini belirten Stavridis, "Buna son verip 'evet' demenin zamanı geldi" yazdı.
Stavridis, "Yakında bir noktada NATO üyeleri, 'Eğer İsveç/Finlandiya veya Türkiye arasında bir seçenek yapmamız gerekiyorsa, belki de seçeneklerimizi değerlendirmeliyiz' diye düşünmeye başlayabilir. Bu bir hata olur " diye yazdı.