Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun peşini bırakmıyor

Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun peşini bırakmıyor
Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.Canan Kaftancıoğlu’nun 12 Ağustos’ta İstanbul Planlama Ajansı merkezinde yapılan toplantıdaki...

Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.

Canan Kaftancıoğlu’nun 12 Ağustos’ta İstanbul Planlama Ajansı merkezinde yapılan toplantıdaki konuşmasında, Erdoğan’a yönelik sarf ettiği söz ve beyanların “cumhurbaşkanına hakaret” suçu kapsamında olduğu iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaftancıoğlu hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçu kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nca soruşturma yürütülecek.

Erdoğan’ın avukatları, Cumhurbaşkanı hakkında “küçük düşürücü ifadeler” kullandığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan’ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kaftancıoğlu’nun konuşmasında “Erdoğan’a yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullandığı”, “Erdoğan’ın onur, şeref ve haysiyetini zedelediği” ve “ağır hakaretler ile kişilik haklarını ihlal ettiği” iddia edildi.

Kaftancıoğlu bahsedilen konuşmasında, “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.