ERDOĞAN, KALIN İLE NABIZ TUTTU

ERDOĞAN, KALIN İLE NABIZ TUTTU
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi İbrahim Kalın 10-11 Aralık tarihlerinde yapılacak ve Türkiye’ye yaptırımların da görüşülmesinin beklendiği kritik Avrupa Birliği Zirvesi öncesi Brüksel’de havayı yumuşatmaya...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi İbrahim Kalın 10-11 Aralık tarihlerinde yapılacak ve Türkiye’ye yaptırımların da görüşülmesinin beklendiği kritik Avrupa Birliği Zirvesi öncesi Brüksel’de havayı yumuşatmaya çalıştı


Kalın, temasları kapsamında AB Konsey Başkanı Charles Michel'in Dış Politika Başdanışmanı Maryam Van den Heuvel, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in Kabine Şefi Bjoern Seibert ve AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Schmid ile ayrı ayrı görüştü.
Kalın, görüştüğü yetkililere Türkiye’nin pozitif gündem talebini iletti; Doğu Akdeniz, Libya, Suriye, Karabağ gibi kritik başlıklarda işbirliği ve daha çok diyalog istedi. Kalın’ın Yunanistan ile istikşafi görüşmelere hazır olduğuna ilişkin pozisyonunu ve Kıbrıs’ta kalıcı çözüm için yeni fikirlere ihtiyaç olduğu görüşünü de muhataplarına ulaştırdığı belirtiliyor.


Türkiye’den son dönemde yükselen eleştirel bakışa rağmen Kalın, Türkiye'nin AB üyeliğini stratejik bir öncelik olarak gördüğünü de Avrupalı bürokratlara aktardı.