Erdoğan: Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kalktı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 27, 2022 / 07:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı ayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindeki Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerini kabul etti. Erdoğan, fedakarlıklarına şahit olunan sağlık çalışanlarıyla Bilim Kurulu’nu kutladı. Erdoğan, son 2 yıldır mesailerinin neredeyse tamamını hiçbir maddi karşılık beklemeksizin salgınla mücadeleye ayıran bilim insanlarına da şükranlarını sundu.

Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkelerinin hemen tamamının kısıtlamaları kaldırdığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bilim Kurulumuz bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir.

Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Yine Bilim Kurulumuz kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgına karşı en büyük kozumuz olan aşıların, özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini de önermektedir. Aile sağlığı merkezleri ve kamu hastanelerinde aşı uygulama merkezleri ihtiyaca cevap verecek şekilde faaliyetlerini sürdürecektir.”

OKULLARDA DA MASKE TAKILMAYACAK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan, okullarda da maske mecburiyetinin kalktığını söyledi.

TEK YASAK SANATA
Koronavirüs salgını sırasında uygulanmaya başlanan yasaklar teker teker kaldırılırken sanat camiasında intiharlara varan sıkıntılara yol açan müzik yasağı halen devam ediyor. Canlı müzik yayınının saat 24.00’den sonra da devam edebilmesi için çağrı yapan sanatçıların sesini duyan olmadı. Salgın döneminde getirilen ancak Bilim Kurulu’nun dahi önermediği müzik yasağı halen devam ediyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top