Erdoğan kaybedeceği seçime girmez

Erdoğan kaybedeceği seçime girmez
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Bidebunuizle yayınında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti sözcülerinin 50+1 sistemini eleştirmesini değerlendirdi.Cumhurbaşkanlığı sisteminin temelde antidemokratik olduğunu...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Bidebunuizle yayınında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti sözcülerinin 50+1 sistemini eleştirmesini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin temelde antidemokratik olduğunu savunan Paçacı, “Tüm dünya demokrasiyi daha ileri taşırken biz kendi demokrasimizi gerileten bir sistem değişikliği yapıyoruz. Kuvvetler ayrılığının aksine her şey iki kişinin dudağının arasına sıkışmış vaziyette. Bu sistem içerisinde sadece 50+1’i tartışmaya açmak yanlıştır. Sistemin en büyük yanlışı denge ve denetim yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın adayı olursa 50+1’i alamayacağının farkında, zaten kamuoyu yoklamaları da bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hafta sonu Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Paçacı, “Bu açıklamaları kendi seçmen kitlesini konsolide etmek için yaptığını düşünüyorum. Yoksa her şeyin yolunda olduğunu düşünmüyordur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kötü durumu tersine çevirecek bir silahı yok. O yüzden iktidarda kaldığı süreyi uzatmaya çalışıyor. Bu gidişin sonu bu iktidarın sonudur” dedi.

Yaklaşan seçimler için Cumhur İttifakı’nın adayının belirsiz olduğunu söyleyen Paçacı, “Tayyip bey kaybedeceği seçime girmez. Bugüne kadar girdiği tüm seçimleri kazanan bir siyasetçi, girdiği son seçimi kaybederek bırakmak istemez. Tayyip Bey zirvede bırakmak isteyebilir” değerlendirmesini yaptı.