Erdoğan: Sinan Oğan Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi çalışmalara başladı

Erdoğan: Sinan Oğan Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi çalışmalara başladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Ahmet Hakan ve Hande Fırat'ın moderatörlüğünde seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Ahmet Hakan ve Hande Fırat'ın moderatörlüğünde seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

(Kılıçdaroğlu) Beni televizyona davet ediyor da ne konuşacağız? Ortaya koyduğun eserin, vizyonun yok. Okmeydanı SSK Hastanesi'ni mı konuşacağız? Kandil'in parlamentodaki uzantılarının desteğini isteyecek kadar zaafa düştün. Yüzde 1 bile oy potansiyeline sahip olmayanlara 40 kadar vekil verdin, bunları mı konuşacağız. Bir de iftiraları var.

Melih Gökçek'in eserleri...

İstanbul'da Ortaya koyduğumuz eserler, Melih Bey'in Ankara'da ortaya koyduğu eserler o dönem merkezi yönetimde bizi yüzde 22'ye taşıdı. Referansınız olursa millet de aynı başarıyı merkezi yönetimde de ortaya koyarlar der. İstanbul Ankara tartışılmaz, taşır.

"Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanacak"

Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanacak, Londra tefecileri kazanacak, Amerikalı şirketler kazanacak. Dergi kapaklarından millete ayar verenleri gördünüz. Bunların Erdoğan'la ne işi var? Erdoğan'ın onlara bakış açısını gayet iyi bildikleri için Erdoğan'ın kaybetmesi lazım diyorlar. Terör örgütleri de böyle diyor. Demek ki aynı yerden ayar alıyorlar.

"Negatif siyasi söylem kullanıyorlar"

"Cehennemin kapısı, dipsiz karanlık" diyorlar. "Yıkacağız, izin vermeyeceğiz, kapatacağız..." Bu kelimeleri her gün kullanan birinin psikolojisinin iyi olması mümkün değil. Bırakın millet dürüst davranmayı sizden öğrenmesin. Benim milletim zaten dürüsttür. Hala umut vermek yerine negatif siyasi söylem kullanıyorlar. Biz pozitif dil kullanacağız.

"Ümüğünü sıkarız"

Kadına şiddetin adeta yok olma noktasına geldiği dönem bizim dönemimizdir. Ümüğünü sıkarız. Şakası yok. Hiçbir kadın 21 yılda herhangi bir hakkını kaybetmediği gibi yeni haklara kavuşmuştur.

Ahmet Hakan: "Türkiye; İran olacak, Afganistan olacak' havası var"

Ahmet Hakan: Şöyle bir hava var, "Türkiye; İran olacak, Afganistan olacak, kadınların son seçimi olacak..." Siz 1994 yılında belediye başkanı seçiliyorsunuz. O gün sokak röportajı yapıyorlar, "Mahvolacağız, otobüsleri ayıracaklarmış, kadınlar sokağa çıkamayacakmış..." Aradan 21 yıl geçmiş hala aynı şeyleri konuşuyorlar. Yapacaktıysa niye yapmadı?

Erdoğan'ın kabinesi nasıl olacak?

Kabinemizi süratle kurmamız gerekecek. (Kadın sayısı artar mı sorusu üzerine) Karıştırma orayı. Ülkemizi büyütecek adımları atacağız. MYK ile istişare yapacağım. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Parti Sözcüsü vasıtasıyla adımları atacağız. Parlamentoda Cumhur İttifakı'nın geldiği bir yer var. En geniş anlamda değerlendirmesini yapacağız.

"Sinan Bey Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda"

Sinan Bey, yarın akşam, diğer akşam bildiğim kadarıyla bazı televizyon programlarına çıkacak. Yarın da Mevlüt Bey ve Mehmet Bey'le Antalya'da ziyaretler yapacak. Şu an adeta Cumhur İttifakı'nın elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda. Bir makam mevki vaat etmedik diye bir şey yok. Benim yapımda yok bu. Kılıçdaroğlu'nun yapısında olan bir şey. Pazar gününden sonra oralar karışacak. Hesabını kendi tabanı ona soracak. Taban henüz bunu görmüyor. Hata ve hatta ortaklar içerisinden de bazı kopuşlar olacak. Vatanın bekası... Ben diyorum ki vatanı böldürmeyeceğiz. Bölücü terör örgütü ve Türk dünyasıyla ilişkiler konusunda Sinan Bey'le aynı şeyleri paylaşıyoruz. Terörle mücadelede bizim attığımız adımları kendisi de paylaşıyor. Türk dünyası bizim de en önemli hassasiyetlerimizden biri. Mülteciler konusunda kendisine şunu söyledik. Şu an da Suriye'nin kuzeyinde briket evler planımız var. STK'lar vasıtasıyla orada kuruyoruz. Yeni bir adım daha var. Katar destek veriyor, 1 milyon mülteciyi Suriye'de iskan edebileceğimiz konut yapımı. Çok fazla süreceğini sanmıyorum, azami bir seneyi bulabilir. Ama briket evler çok seri. 450-500 bin oralara dönüş var. Gönüllülük esas.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sirk cambazı

Şu an bizdeki Suriyeli sığınmacı sayısı 3 milyon 388 bin. Hâlâ "10 milyon geldi, 10 milyon da gelecek" diyor. Bu adam (Kılıçdaroğlu) sirk cambazı.

"Özdağ, Numan Kurtulmuş'tan İçişleri Bakanlığı talep etmiş"

Numan Bey'e de özellikle "AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse, terörle mücadelede atılan adımlar kabul edilirse" talebi olmuş. Numan Bey kendisine "Cumhurbaşkanımız bu tür tekliflere kapalıdır" demiş.

Abdülafit Şener'in "Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilirse dediklerini yapamaz" iddiası

Bunu söylemekte geç kaldı. Cumhur İttifakı'nın 323'ü var. Yasamada en ufak ağırlığın yok. Yasama organı ağırlıklı olarak Cumhur İttifakı'nda. O nasıl yönlendiriyorsa öyle olacaktır.

Körfez'den yeni kaynak

Kimse endişe etmesin. Bankacılık finans sistemimiz gayet sağlıklı. Körfez'den sistemimizin içine para depo eden ülkeler oldu. Yeni bu. Merkez Bankamızı ve piyasamızı rahatlattı. Seçimi pazar günü hayırlısıyla kapattığımızda zaten göreceksiniz liderler buraya nasıl gelecekler ya da ben o liderlere şükran borcumu ifade etmek için süratle nasıl gideceğim göreceksiniz.

"Entel dantel ne kadar kanaat önderi varsa buraya davet ettik"

Çözüm sürecinde katılanlar Türkiye'nin entel dantel ne kadar kanaat önderi varsa buraya davet ettik. Terör örgütüyle görüşme değil. Akil insanlarla toplantı yaptık.