ERDOĞAN MEMNUN BAHÇELİ ZEHİR ZEMBEREK

ERDOĞAN MEMNUN BAHÇELİ ZEHİR ZEMBEREK
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Brüksel’deki NATO zirvesi ve ABD ile ilgili olarak “Arkamızdan dolanıyorlar, müttefiklik edebiyatı...

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Brüksel’deki NATO zirvesi ve ABD ile ilgili olarak “Arkamızdan dolanıyorlar, müttefiklik edebiyatı yapıyorlar, teröristlerle iş tutuyorlar, stratejik ortaklıktan bahsediyorlar. Türkiye’nin kuyusunu kazıyorlar, sözde Ermeni Soykırımı yalanına sığınıyorlar, sonra dönüp NATO diyorlar” diyerek tepki gösterdi ve “NATO, bugüne kadar Türkiye’nin hangi güvenlik ihtiyacına cevap vermiştir?” diye sordu.
Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:
“ABD Başkanı Biden’in 6 Haziran 2021 tarihinde Washington Post’a yazdığı bir makalede, ‘Avrupa gezisinde, dünya demokrasilerini yeniden bir araya toplamayı ve harekete geçirmeyi hedeflediğini’ açıklamıştır.
ABD’nin müttefiklerine ve ortaklarına taahhütlerini yenileyeceğini söyleyen Biden’ın, Türkiye’yi hangi kategoride değerlendirdiği de merak ettiğimiz bir husustur. Bahsi geçen bu ortaklar arasında PKK/YPG’nin olup olmadığı henüz ve somut biçimde açıklığa kavuşmuş değildir. Biden’ın Türkiye’yi nasıl ve hangi seviyede bir müttefik gördüğü de belirsizliğini korumaktadır.”
8 Haziran 2021’de ABD Senatosu’nda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in “Türkiye’nin NATO müttefiki gibi davranmadığını, S-400 almasının ve Doğu Akdeniz’deki adımlarının rahatsız edici olduğunu” ve “insan hakları ve gazetecilerin durumu konusunda da ciddi endişe taşıdıkları” ifadelerini Türkiye’yi “haksız eleştirdiği” şeklinde değerlendiren Bahçeli, Blinken için “ya cahil ya da küstahtır” ifadesini kullandı.