ERDOĞAN MERKEZİ BOŞALTTI

Son Güncellenme Tarihi: Mart 25, 2021 / 08:06

Bidebunuizle yayınında AK Parti 7. Kongresi’ni değerlendiren gazeteci Fikret Bila, kongre öncesi iktidara yakın gazetecilerin “Erdoğan manifesto niteliğinde bir konuşma yapacak” sözlerinin karşılık bulmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun aksine 19 yılda ne yaptıklarını anlattığını söyledi. Bila, Erdoğan’ın “yastık altındaki altınları ve dövizleri çıkarın” sözlerine karşılık “Bir de para istedi tabi” diye ekledi.
Erdoğan’ın konuşmasının “savunma” niteliğinde olduğunu söyleyen Bila, “En çok eleştirildikleri şeyleri öne çıkardı. Salgına rağmen ortaya çıkan kalabalık görüntü, ‘Güven ve İstikrar’ söylemi, İstanbul Sözleşmesi eleştirilerine yanıt vermesi gibi şeyler öne çıktı.” dedi. İktidarın oy kaybı yaşadığını ve içinden çıkan partilere kayma olduğunu söyleyen Bila, yeni oluşturulan yönetimin bu iki olumsuzluğa karşı “kapsayıcı, eski isimleri içinde barındıran” nitelikte olduğunu belirtti.
Erdoğan’ın konuşmasındaki 2023, 2053 ve 2071 vurgularının Osmanlıcılığın öne çıkması olarak değerlendiren Bila, konuşmanın içeriğinde “Osmanlıcığa İhvancılığı ekleyen” bir yaklaşım olduğunu söyledi. Bila bunu da “Merkez sağdan çekilen, İslamcılığa ve Türk milliyetçiliğine yaslanan” bir siyasi yaklaşım olarak yorumladı. Erdoğan’ın konuşmasında “Kürtlere selam” göndermediğine dikkat çeken Bila, “Bu AK Parti’nin MHP çizgisine geldiğinin göstergesi. Yeni anayasa için de güvenlikçi bir yaklaşım ortaya koydu” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top