Erdoğan muhabiri hedef aldı: Kadının veya kızın neyse!..

Erdoğan muhabiri hedef aldı: Kadının veya kızın neyse!..
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Annem karne hediyesi olarak et aldı” haberi sonrası işine son verilen muhabiri hedef aldı. Erdoğan’ın “O kameraman kadının veya kızın neyse, ne kadar bu işte hem cahil hem de yapısı...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Annem karne hediyesi olarak et aldı” haberi sonrası işine son verilen muhabiri hedef aldı. Erdoğan’ın “O kameraman kadının veya kızın neyse, ne kadar bu işte hem cahil hem de yapısı itibarıyla bozuk olduğunu ortaya koyuyor” ifadeleri dikkat çekti.

HaberTürk’te yayınlanan haberin ardından, muhabir Fatmanur Boylu’nun işine, çocuğu bu ifadeleri kullanması için yönlendirdiği gerekçesiyle son vermişti.

“ADALET BAKANLIĞI TAKİPTE”
Erdoğan önceki gün Bilecik’te gençlerle bir araya geldi. Bir gencin “Karne hediyesi et” haberini anımsatarak “Böyle bir haber yapmanın, bunu yaymanın cezası var mıdır?” diye sorması üzerine Erdoğan “Adalet Bakanlığımızın takibi var. Bu çok şahsiyetsiz bir yaklaşım. O yavrunun kimliğiyle, kişiliğiyle oynamaları kabul edilebilir bir şey değil. Bu tabii o kameraman kadının veya kızın neyse ne kadar bu işte hem cahil hem de yapısı itibarıyla bozuk olduğunu ortaya koyuyor. Olan o yavruya oldu” yanıtını verdi.

O SÖZÜ AKILLARA GELDİ
Erdoğan’ın muhabiri hedef aldığı sözler ise Haziran 2011’de Konya mitinginde söylediklerini akıllara getirdi. O dönem Başbakan olan Erdoğan, Hopa’daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş için “O kadın, kız mıdır kadın mıdır?” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu sözleri oldukça tepki çekmişti.