Erdoğan muhalefete karşı ağzını bozdu

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 5, 2023 / 01:59

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da “toplu açılış töreni” adı altında Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada kendisine ve partisine destek isterken tepki çekecek ifadeler kullandı. Erdoğan muhalefeti ağır sözlerle hedef aldığı konuşmasında “14 Mayıs’ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar” dedi.

“EDEP YAHU”
Erdoğan’ın sözlerine muhalefetten tepki yağdı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Edep yahu.”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Sayın Erdoğan’ın konuşmasını yayınlayan tv kanallarına sesleniyorum: Lütfen yayın öncesi ilgili uyarı işaretini videonun başına yerleştiriniz.”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Aziz milletimizden, anne ve babalardan çocuklarını, Sn. Erdoğan konuşurken televizyondan uzak tutmalarını hassasiyetle rica ediyorum.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına önce ‘sürtük’ dedi. Şimdi ise ‘bunlara öyle bir çakalım ki…’ diyor. Gitmene 99 gün kaldı, bunu biliyorsun. Her gün daha da seviyesizleşiyorsun, her gün daha da çirkinleşiyorsun Erdoğan!”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “14 Mayıs günü bu çirkin dili, milletimizin oylarıyla hayatımızdan çıkaracağız.”
Eski CHP Milletvekili Gaye Usluer: “Bu dili istemiyoruz. Az kaldı. 14 Mayıs’ta hep birlikte ‘bye, bye’ diyeceğiz.”
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal: “Edebim el vermez edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. Yunus Emre”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top