Erdoğan OVP’yi yok saydı

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 12, 2021 / 13:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD Genel Kurulu’na katıldı ve korona sonrası ortaya çıkan fırsatlardan bahsetti. Erdoğan dünyanın yepyeni bir dönemin eşiğinde olduğunu belirterek, “Küresel siyasi ve ekonomik güç dengeleri çatırdıyor. Bu çatırtı aynı zamanda yeni kurulacak küresel siyasi ve ekonomik sistemin de ayak sesleridir. Türkiye inşallah bu defa treni kaçırmayacak. Hem de en ön sıradan hak ettiği yeri alacaktır” diye konuştu.

“Peki madem geçmişteki fırsatları hep kaçırdık, bu defa nasıl oluyor da bu kadar özgüvenli konuşabiliyoruz?” diye soran Erdoğan devamında, “Çünkü bu defa Türkiye geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma alt yapısı üzerinde kendi iç meseleleri ile boğuşmaya değil geleceğini inşaya odaklanmış durumdadır. Artık eğitimden sağlığa güvenlikten adalete ulaşımdan sanayiye, spordan sosyal desteklere kadar her alanda hedeflerini gerçekleştirmeye uygun zemine sahip bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Türkiye’nin 2023 hedeflerine adım adım yaklaştığını da söyledi. Ancak rakamlar en azından ekonomik olarak Türkiye’nin 2023 hedefinden çok uzakta olduğunu gösteriyor. AK Parti 2023 yılında 2 trilyon dolar milli gelir, 500 milyar dolar ihracat hedeflerini koymuştu. Yeni açıklanan orta vadeli planda bu hedefler tam olarak yarı yarıya indirildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top