Erdoğan rezervlerin bittiğini bilmiyordu

Erdoğan rezervlerin bittiğini bilmiyordu
Reuters, dört kaynağa dayandırdığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası başkanını değiştirme kararını, ekonominin hassas bir durumda olduğunu anlatan sunumların ardından aldığını yazdı.Reuters’a konuşan...

Reuters, dört kaynağa dayandırdığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası başkanını değiştirme kararını, ekonominin hassas bir durumda olduğunu anlatan sunumların ardından aldığını yazdı.
Reuters’a konuşan ve olayların gidişatından haberdar olan dört kaynağın aktardığına göre Naci Ağbal, kendisiyle beraber başka üst düzey AK Parti’lilerin Erdoğan’a döviz rezervlerinin eridiğini aktarmasının ardından TCMB başkanlığına atandı. Haberde en az iki gün boyunca yapılan sunumlarda Erdoğan’a yabancı yatırımın ülkeye getirilmesinde sıkıntı yaşandığı ve Türk Lirası’nın yılın başından beri yüzde 30 değer kaybettiğinin anlatıldığı iddia edildi.
Reuters’ın haberine göre, Erdoğan bu sunumların ardından alarma geçti ve 6 Kasım’da Merkez Bankası başkanı olan Murat Uysal’ı yanına çağırarak döviz rezervlerinin bu yıl neden yarıya indiğini ve bununla ilgili ne yapmayı düşündüğünü sordu. Bu konuşmanın ardından Erdoğan’ın, Uysal’ı görevden almaya ikna olduğu belirtildi.
ALBAYRAK 2 TOPLANTIYA DAVET EDİLMEDİ
Berat Albayrak’ın ise Uysal’ın görevden alınmasının ardından yapılan iki toplantıya davet edilmemesinin ardından istifa ettiği öne sürüldü.