Erdoğan saydırdıkça saydırdı: Sürtük, çürük, eşkıya, terörist, fukara

Erdoğan saydırdıkça saydırdı: Sürtük, çürük, eşkıya, terörist, fukara
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini hedef alarak eylemcilere “Sürtük” dedi.İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’na yapılmak istenen Topçu Kışlası inşaatına itiraz etmek için başlayan ve Taksim’in ardından...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini hedef alarak eylemcilere “Sürtük” dedi.

İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’na yapılmak istenen Topçu Kışlası inşaatına itiraz etmek için başlayan ve Taksim’in ardından ülke geneline yayılan eylemlerin üzerinden dokuz sene geçti. Polis şiddeti sonucu sekiz sivilin hayatını kaybettiği eylemlerde, 10 bine yakın kişi yaralanmıştı. Eylemler sönümlendi ancak Erdoğan, kendisine geri adım attıran eylemcileri unutamadı.

BUNLAR SÜRTÜK
Olaylara ilişkin AK Parti’nin grup toplantısında “Olaylar İstanbul’da Gezi Parkı’ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Düşünün Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük.”

Daha önce Erdoğan’ın camide içki içildiği iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, başka bir camide görevlendirilmişti.

ŞAKIR ŞAKIR ÖDEMEYE MECBURSUN
Erdoğan, “5’li müteahhitte ödeme yapmayacağız” diyen Kılıçdaroğlu’na, “Şakır şakır ödemeye mecbursun” dedi. Erdoğan, “Muhalefet, ‘Biz gelirsek müteahhitlere ödeme yapmayacağız’ diyorlar. Devlette devamlılık esastır. Bu ülkede yargı var. Ödemeye mecbursunuz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 'SÜRTÜK'Ü PROMPTERDAN OKUMUŞ
AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre Erdoğan infial yaratan bu sözleri ani bir çıkışla söylemedi. Konuşmalarında sıklıkla promptera sadık kalan Erdoğan, bu konuşmasında da bunu yaptı.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, AK Parti’li bir milletvekili Erdoğan’ın bu sözü spontane kullanıp kullanmadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: “Cumhurbaşkanımız grup konuşmalarına büyük önem verir. Hazırlığı da günler öncesinden yapılır, gündemli her konuya değinilir. Bu konuşmada da benim de Cumhurbaşkanımızın ekibinden öğrendiğim kadarıyla önceden hazırlanan metnin dışına çıkılmadı. Bana kalırsa bugünkü konuşmayı buradan değerlendirmek yanlış. Batı’ya karşı bir manifesto niteliği taşıyan bölümler var. Asıl burayı konuşmalıyız. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde de yayımlanan Erdoğan’ın konuşmasının tam metninde ‘sürtük’ ifadeleri yer alıyor.

ERDOĞAN'A KENDİ MEDYASINDAN SANSÜR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine ettiği hakaret, iktidara yakın kimi medya organları tarafından sansürlendi.


Sözkonusu yayın kuruluşlarından kimileri Erdoğan’ın konuşmasındaki ilgili bölümü vermeyip “Bunlar çürük…” şeklinde haberlerine taşırken, kimileri ise ilgili bölümü bütünüyle görmemeyi tercih etti.

Sabah gazetesi ve AHaber’in internet sitesinde konuşmanın bu bölümü yer almadı. Hürriyet, Yeni Şafak ve Türkiye Gazetesi’nin haberinde “çürük”ten sonra “…” yer aldı.

‘Çürük, sürtük’e tepki: https://www.gazetepencere.com/curuk-surtuke-tepki/

Milletin gündemi bitmeyen zamlar: Doğal gaza %30, elektriğe %15-25: https://www.gazetepencere.com/milletin-gundemi-bitmeyen-zamlar-dogal-gaza-0-elektrige-%15-25/

İstanbul enflasyonu yüzde 87,35: https://www.gazetepencere.com/istanbul-enflasyonu-yuzde-8735/