"Erdoğan siyasi cinayetlerle ilgili açıklama yapmalı"

"Erdoğan siyasi cinayetlerle ilgili açıklama yapmalı"
“Siyasi cinayet” tartışmalarıyla ilgili konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Her topa giren, en küçük bir köşe yazısına, en küçük bir televizyon yorumuna anında cevap veren ülkenin şu andaki Cumhurbaşkanı,...

“Siyasi cinayet” tartışmalarıyla ilgili konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Her topa giren, en küçük bir köşe yazısına, en küçük bir televizyon yorumuna anında cevap veren ülkenin şu andaki Cumhurbaşkanı, böylesine önemli bir konuda sessiz kalamaz" dedi.
Babacan, seçimlerden önce iyi bir hazırlık yapıldığı ve mutabakat sağlandığı takdirde, güçlendirilmiş parlamenter sistem için gereken anayasa değişikliğinin seçimden sonra ilk 6 ay içinde tamamlanabileceğini söyledi.
Konuşmasında, “siyasi cinayet” tartışmalarına da değinen Babacan, “Siyasi şiddetin 80’li-90’lı yıllardaki gibi yeniden hayatımıza girmesinden ben ülkem adına hicap duyuyorum. Bu tür olayların iktidar ortakları tarafından mazur görülmesini veya masumlaştırılmasını son derece vahim buluyoruz” dedi.
Ali Babacan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde de bulundu. Babacan, “Bu ülkenin şu andaki Cumhurbaşkanı her konuda tek yetkili olmak istedi. Tüm yetkiyi tek elinde toplayan kişi, aynı zamanda tüm sorumluluğu da kendi üstüne toplayan kişi olur. Yetki bende olsun sorumluluk gördü mü kaçayım. Böyle bir kolaycılık yok. Madem tek yetkili olmak istediniz, tek sorumlu da sizsiniz. Suçu başkasına atamazsınız” dedi.