Erdoğan sorumluluğu Bilim Kuruluna, kabahati halka attı

Erdoğan sorumluluğu Bilim Kuruluna, kabahati halka attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne dek söylenenlerin aksine "Birinci derecede sorumlu Bilim Kuruludur" dedi.Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, yeni tedbirlerle ilgili bu işin birinci derecede sorumlusunun...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne dek söylenenlerin aksine "Birinci derecede sorumlu Bilim Kuruludur" dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, yeni tedbirlerle ilgili bu işin birinci derecede sorumlusunun Bilim Kurulu olduğunu söyleyerek "Bilim Kurulu her türlü hazırlığı, çalışmayı yürütüyor" dedi.

Ancak sürecin başından bu yana yapılan açıklamalarda Bilim Kurulunun sadece tavsiye verdiği, kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğu dile getiriliyor.

Salgının yayılmasında halkı kabahatli bulan ifadeler kullanan Erdoğan, "Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hâlâ kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediğini görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz. Özellikle maske, mesafe ve hijyen, bunlar çok çok önemli; fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Tabii biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı bu adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız" ifadelerini kullandı.

‘HASTANELERDE SIKINTI YOK’

Her gün sağlık çalışanlarının hastanelerin dolduğunu söyleyerek isyan etmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim fiziki altyapı olarak aslında bir sıkıntımız yok. Yani hastaneler noktasında bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.