Erdoğan tehlikenin farkında

Erdoğan tehlikenin farkında
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için artık bir yıl kalırken, siyasi tansiyon da gün geçtikçe yükseliyor. Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’daki yazısında kulis bilgisi olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın...

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için artık bir yıl kalırken, siyasi tansiyon da gün geçtikçe yükseliyor. Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’daki yazısında kulis bilgisi olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ramazan ayı boyunca ‘eski’ ve ‘samimi’ arkadaşlarıyla iftar sohbetleri yaptığını ve bu toplantılarda ilk kez seçimi kaybetmekten bahsettiğini aktardı.

Bozkurt’un ‘Parlamentosuz sisteme doğru’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Erdoğan Ramazan ayı boyunca bazı eski ve samimi arkadaşları ile beraber iftar yaptı, sohbet etti. Bu sohbetler samimi ortamda geçti. Çünkü pek çoğunun siyasetle ya da ticaretle doğrudan ilgisi yoktu. Burada doğal olarak konu dönüp dolaşıp önümüzdeki seçimlere geldi. Ve Erdoğan ilk kez bu dostlarıyla paylaştı; “TBMM’de çoğunluğu kıl payı kaybediyoruz ama Cumhurbaşkanlığını kazanma ihtimalimiz sürüyor.”

Bu konuda detaylara girilmedi çünkü sohbetler politik bir hat üzerinden yürümüyordu. Ama bu açıklamalar çok önemliydi. İlk kez Erdoğan geleceğe dönük olumsuz bir tablo çiziyordu, kaybetmekten söz ediyordu.

AK Partililere göre iki ciddi rakip var

Gazete Duvar’da yer alan kulis haberde de şu ifadeler yer aldı:

Parti kulislerine göre oy kaybı var ama tepki gösteren seçmen bir başka partiye gitmiş değil. 20 yıllık iktidarın yıpranmışlığına karşın hâlâ birinci parti olduklarını söyleyen AK Partili siyasetçilere göre ülkenin temel sorunlarına somut çözüm önerileri sunamayan muhalefetin şansı yok. Kulislerde “AK Parti’nin iki rakibi var. AK Parti’nin rakibi AK Parti’dir. AK Parti’nin rakibi ekonomidir” deniliyor.