Erdoğan: Tek yürek olma günü

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 7, 2023 / 08:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depreminin ardından yaptığı açıklamada “Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağız. Gün 85 milyon tek yürek olma günüdür” dedi. NATO ve AB’nin yanı sıra 45 ülkeden yardım teklifi geldiğini duyuran Erdoğan şunları söyledi: “Devletimiz deprem anından itibaren harekete geçmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimize ilave, onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. AFAD ve diğer kurumlarımız ekiplerini göndermiştir. 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bu sayı sürekli artmaktadır. Depremin hasara yol açtığı illerimizde yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma faaliyetleri sürüyor.”

CUMHURBAŞKANI, ALTI LİDERLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, deprem sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunulduğu açıklandı.


CHP’Lİ BAŞKANLARI SAATLER SONRA ARADI
Depremin ardından Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile ve Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa belediye başkanlarıyla görüştüğü açıklandı. Erdoğan’ın, Hatay’ın CHP’li belediye başkanı Lütfü Savaş ve Adana’nın CHP’li belediye başkanı Zeydan Karalar’ı aramaması ise dikkat çekti. Bu tavır sosyal medyada tepkilere neden oldu. Öğlen saatlerinde yapılan yeni bir açıklamada ise Erdoğan’ın Savaş ve Karalar ile görüştüğü duyuruldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top