Erdoğan Türkiye’nin yapısal sorunu

Erdoğan Türkiye’nin yapısal sorunu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.“Erdoğan, ‘Batılı ülkelerde koronavirüs aşıları paralı yapılıyor’ dedi. Avrupa’dan kahkaha sesleri yükseldi” diyen Akşener,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.
“Erdoğan, ‘Batılı ülkelerde koronavirüs aşıları paralı yapılıyor’ dedi. Avrupa’dan kahkaha sesleri yükseldi” diyen Akşener, “Sayın Erdoğan sanki hiç yalan söylememiş gibi ‘biz de diğer ülkeler gibi aşıyı ücretsiz yapıyoruz’ dedi. Aşıyı paralı satan sensin. Hem de bunu çaktırmadan yapıyorsun. Önce elektriğe sonra doğal gaza zam yaptın” ifadelerini kullandı. Akşener, şöyle devam etti:
YIKILAN DUVARIN ALTINDA KALACAKSIN
“Pandemi döneminde elektrik ve doğal gaza senden başka zam yapan başka lider var mı? Pandemi boyunca vatandaşına 10 milyar liralık destek veren AK Parti, tek kalemde yaklaşık bunun 3 katını geri alıyor demek. Ya işini yapacak ya sandık gelince yıkılan o duvarın altına kalacaksın. AK Parti iktidarı milletimizin hazinesini boşalttığı yetmemiş gibi bir yandan da milletin olan ne varsa satmanın peşinde. MKE’nin ardından sırada TEİAŞ var. Sayın Erdoğan seni tekrardan uyarıyorum. Elektrik üretimi stratejik bir öneme sahiptir. TEİAŞ kar amacı gütmemesi gereken bir kurumdur. Bu sektörün kontrolü kamuda olmazsa ekonomik bağımsızlık tehlikeye girer. Hani yerli ve milli, beka meselesi diyorsunuz ya işte zurnanın zart dediği yer burası. Erdoğan, Türkiye ekonomisinin yapısal bir sorunu haline gelmiştir. Erdoğan gitmeden, Türkiye zenginleşemez. İktidar değişmeden, Türkiye düze çıkamaz.”