Erdoğan Türkiye’yi aciz duruma düşürdü

Erdoğan Türkiye’yi aciz duruma düşürdü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yanan alanlarda ranta açılacak, gasp edilecek, bir avuç toprağı bile yanlarına bırakmam, ellerinden alacağım” açıklamasını yaptı.“Beklenmeyeni beklemek devletin sorumluluğudur....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yanan alanlarda ranta açılacak, gasp edilecek, bir avuç toprağı bile yanlarına bırakmam, ellerinden alacağım” açıklamasını yaptı.
“Beklenmeyeni beklemek devletin sorumluluğudur. Ancak iktidar acziyet içindedir” diyen Kılıçdaroğlu, Türk Hava Kurumu’nun yenilenmesi için de belediyelere, halka ve iş insanlarına çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu partisinin genel merkezindeki basın toplantısında şunları söyledi:
Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarıyla mücadeleyi yandaşı için yıllık ihalelerle yapıyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez.
Bir cumhurbaşkanı Cumhuriyet’in göz bebeği olan THK’yı işlevsiz hale getirip adeta Cumhuriyet’ten intikam olmaya kalkıyorsa Cumhuriyet’in ormanlarını koruyamaz. Yaşadığımız trajedi tam da budur. Türkiye yönetilemiyor. Saray iktidarı devletimizi aciz duruma düşürmüştür.
Ülkemizi derhal yeni iklim krizlerine hazırlamaya başlamamız lazım. Ülkemiz iklim ve su krizinin tam ortasındadır. Bunu bu trolleşmiş iktidardan beklemek de abesle iştigal olacağı için bunu biz CHP ve Millet İttifakı olarak yapmaya başlayacağız.
Her yerde bizi nelerin beklediğini, nasıl hazırlık yapmamız gerektiğini konuşacağız. Bu süreçte kayıpların raporlanması lazım. Bu yapılırken Erdoğan’ın halkımıza bir kredi pazarlayıcısı gibi yaklaştığı şekilde değil doğru dürüst kayıpların raporlanması lazım.
Her orman için güncel ve doğru yangın planının yapılmasını sağlamalıyız. Her orman için güncel ve doğru yangın planının yapılmasını sağlamalıyız. Bu iktidarın işi demeyeceğiz, biz yapacağız.
Emin olun hızla yaralarımızı saracağız, ve hiç kimseyi ardımızda bırakmayacağız. Sesimi duyan yok mu dedirtmeyeceğiz milletimize. El ele verip ormanı daha yeşil, gökyüzünü daha mavi, denizleri daha berrak yapacağız. Kendimizi de güzel ülkemizi de iyileştireceğiz.