Erdoğan, Urfa'da konuştu: 30 kilometrelik güvenlik şeridini tamamlayacağız

Erdoğan, Urfa'da konuştu: 30 kilometrelik güvenlik şeridini tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Urfa’da düzenlenen mitingte konuştu. Olası bir kara operasyonuna ilişkin Erdoğan, "Güney sınırları boyunca 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Urfa’da düzenlenen mitingte konuştu. Olası bir kara operasyonuna ilişkin Erdoğan, "Güney sınırları boyunca 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek" dedi.

Erdoğan, Abide Kavşağı'nda, Urfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılmak üzere Urfa’ya gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya’yı kastederek “Velaket savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Türkiye'nin kendi sınırlarına korumasına karşılar. Bunların derdi ne bu coğrafyadaki Kürt'tür, Arap'tır, Türk'tür. Bunların tek derdi kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarıdır. Türkiye artık eski Türkiye değil” dedi.

MÜLTECİLERE SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı, muhalefetin geri göndereceğiz dediği Suriyelilere de sahip çıktı:

“Şimdi dört şey söylüyorum; ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz ensarı da muhaciri de biliriz. Bundan tavizimiz yok. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. O ne ensardan ne muhacirden anlar. Benim peygamberim muhacirdi değil mi. Şimdi de onun ümmeti olarak muhacirleri biliriz. Suriye'deki Kürt de Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz”

SORUN KÜRESEL KRİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan ekonomik sıkıntıları küresel krizlere bağladı ve “Sizleri ümitsizliğe sevk etmesin” diyerek sekiz başlık sıraladı. İlk iki maddede cumhurbaşkanlığı ve meclis çoğunluğu için oy istedi. Geri kalan maddelerde ise ekonomi ve güvenlikle ilgili vaatlerin yanı sıra Altılı Masa’yı hedef aldı.