“Erdoğan zafer için milyarlarca dolar harcıyor”

“Erdoğan zafer için milyarlarca dolar harcıyor”
ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Türkiye’deki seçim atmosferiyle ilgili dikkat çekici bir analiz yayınladı. Gazetenin Türkiye muhabiri Ben Hubbard imzalı haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi yeniden şekillendirebilecek...

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Türkiye’deki seçim atmosferiyle ilgili dikkat çekici bir analiz yayınladı. Gazetenin Türkiye muhabiri Ben Hubbard imzalı haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi yeniden şekillendirebilecek seçimlerden önce enflasyonun etkisini yumuşatmaya çalışıyor” denildi.

Sözcü’nün aktardığına göre makalede, “Kritik seçimden birkaç ay önce hükümet devlet fonlarındaki milyarlarca doları harcayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar partisinin zafer kazanması için çalışıyor” ifadesi kullanıldı.

Makalede, “Hükümetin son dönemde aldığı harcama hamleleri geçen yılın devamı gibi. Hükümet bazı borçları silmiş ve TL’nin değer kaybını önlemek için mevduatlar getirmişti. Birçok ekonomist ise bu harcamaların seçime kadar seçmeni etkileyebileceğini fakat daha sonra daha yüksek enflasyona sebep olabileceğini ve seçimden sonra daha büyük krizi tetikleyebileceğini söylüyor” denildi.