Erdoğan’a Davos’tan yanıt verdi

Erdoğan’a Davos’tan yanıt verdi
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Benim için Miçotakis diye biri yok” çıkışına Davos’tan yanıt verdi. Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğini savunmayacağımı...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Benim için Miçotakis diye biri yok” çıkışına Davos’tan yanıt verdi. Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğini savunmayacağımı düşünüyorsa, yanılıyor” ifadesini kullandı.

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Miçotakis, Türkiye’nin artan revizyonizmi karşısında Yunanistan’ın egemenliğini savunma sözü verdi. Miçotakis, Türkiye ile komşu olduklarını hatırlatarak, her zaman iletişim kanallarını açık tutacaklarını, iletişimi kesen tarafın Yunanistan olmayacağını dile getirdi.

Miçotakis, Yunanistan’ın karşı karşıya olduğu zorlukları küresel alana da taşıyacaklarını belirtti. Miçotakis, ‘Türk savaş uçaklarının Yunanistan’ın egemenliği altındaki bölgelerde uçtuğunu’ iddia ederek, “Türkiye, tavrını değiştirene kadar bu konuyu fırsat buldukça gündeme getireceğim” dedi.