Erdoğan'a desteğini açıklayan Oğan: "2. turda reisleri ne yapar eder, HDP'yi ikna eder"

Erdoğan'a desteğini açıklayan Oğan: "2. turda reisleri ne yapar eder, HDP'yi ikna eder"
13. Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turunda ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçiminde Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme...

13. Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turunda ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçiminde Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. Kararını açıklamasının ardından, Oğan'ın seçimden önce bir televizyon programında ileri sürdüğü iddialar gündem oldu.

Oğan o programda şu ifadeleri kullanıyor:

"Reis Altılı İttifak'a yedinci ayak diyor ya HDP için, ikinci turda iddia ediyorum AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın, HDP ile anlaşma ihtimali, HDP'nin Altılı Masa'yla anlaşma ihtimalinin en az iki kat üstündedir. Altılı Masa'yı herkes HDP ile işbirliği yapmakla suçluyor ya, göreceksiniz eğer Türk milliyetçileri olarak dediğim şekilde organize olmazsak kimse Altılı Masa'da HDP'yi çantada keklik görmesin, reisleri ne yapar eder, HDP'yi ikna eder."