Erdoğan'a: İmralı’nın postacılığına soyunmuş

Erdoğan'a: İmralı’nın postacılığına soyunmuş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kast ederek, “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kast ederek, “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” demesine ilişkin olarak, “Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor” yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Gidip İmralı’da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor. Posta memuru mu kendisi? Gidip tezgahı kuran, konuşan, medet uman o. Yerel seçimlerde ne yaptı? Yerel seçimlerde de ona bir akademisyen gönderdi. ‘Acaba bize oy verebilirler mi?’ diye. Selamlarını getirdi. Devletin televizyonunda bunu canlı yayınladılar. Şimdi dönüp bizi suçluyor. Ne yaparsa yapsın, beyefendi gidici artık. Millet tahammül edemiyor. Yalana, zamma, haksızlığa tahammül edemiyor. Gidecek. Beni suçluyor. Çıksın karşıma.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamıyorlar” eleştirisine, “Seçim tarihini belirlesin biz adayımızı belirleyeceğiz. Seçim tarihini belirlemiyor. Adayımızı açıklamamız için senin ‘Ben erken seçim istiyorum, sandığı getiriyorum. Bay Kemal gel sen de oy kullan’ demesini bekliyoruz. Söylemiyor” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, “Saraydaki Şahıs’a açık çağrımdır: Gel o büyük kürsülerini bir kenara bırak, çıkalım halkın karşısına. Nerede ve ne zaman istersen, ‘prompter’ın da benden. Bekliyorum” dedi. Kılıçdaroğlu bu sözlerini Twitter’dan, “Arkamdan konuşma, korkma, çık karşıma” başlığı ile duyurdu.