Erdoğan’a onay MHP’de de düşüyor

Erdoğan’a onay MHP’de de düşüyor
Metropoll Araştırma şirketi tarafından ağustos ayında yapılan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “görev onayı verenlerin” oranı 10.1 azalarak yüzde 38’e geriledi.Aynı şirketin temmuz ayında yaptığı benzer...

Metropoll Araştırma şirketi tarafından ağustos ayında yapılan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “görev onayı verenlerin” oranı 10.1 azalarak yüzde 38’e geriledi.
Aynı şirketin temmuz ayında yaptığı benzer ankette bu oran 48.1 olarak kayıtlara geçmişti.
Ankette Erdoğan’a “görev onayı verenlerin” oranı yüzde 38’e gerilerken, Erdoğan’a “onay vermeyenlerin oranı” ise bir önceki aya göre yüzde 4 artarak 47,5’dan yüzde 51,5’e yükseldi.
MHP tabanının yaklaşık yarısı artık Erdoğan’a destek vermiyor
Ankette en çok dikkat çeken sonuçlardan biriyse, AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı’nı oluşturan MHP tabanının Erdoğan’a desteğini hızla geri çektiği sonucu oldu.
Buna göre son 1 ay içerisinde MHP’lilerin Erdoğan’a “görev onay desteği” yüzde 22.3 gibi büyük bir oranda düşüş göstererek 54.6’ya geriledi. Bu oran temmuz ayında yüzde 76.8 olarak ölçülmüştü.
AK Partili seçmenler arasında Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranı da temmuz ayına göre yüzde 5 düşüş göstererek yüzde 81,3’ten 76,3’e geriledi.