Erdoğan'da yanıtlar çok sert

Erdoğan'da yanıtlar çok sert
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a grup toplantısında hedef aldığı Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan sert yanıt geldi. Davutoğlu dün gece paylaştığı videoda kendisini Şehir Üniversitesi’nde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a grup toplantısında hedef aldığı Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dan sert yanıt geldi. Davutoğlu dün gece paylaştığı videoda kendisini Şehir Üniversitesi’nde usülsüzlük yapmakla suçlayan Erdoğan’ı açık oturumda yüzleşmeye çağırdı. Bugün saat 15.00’te açıklama yapacağını duyuran Davutoğlu, siyasilerin ve yakınlarının malvarlıklarının araştırılması için komisyon kurulmasını istedi. Davutoğlu şunları söyledi: “Küçük bir yüzükle başladığı yolculuğu büyük servetle sürdüren, kendi bakanlığına dezenfektan satan bakanı teşekkürle uğurlayan, devlet adına aldığı hediyelerin hiçbirini beyan etmeyen, kamu parasıyla yapılan yerlere adını yazdıran, yakın çevresindeki herkesi zengin eden, uluslararası mahkemelerde mal varlığı dosyasıyla ismi geçen sen, beni yolsuzlukla itham ettin öyle mi? Madem yolsuzluk vardı cumhurbaşkanı olarak neden bizi uyarmadın?.”

Babacan da Erdoğan’ın “15 sene yanımda bulundu ama benden bir şey alamadı” ifadelerine sosyal medyadan yanıt verdi. Babacan’ın paylaşımları şöyle: “Milletimizin huzur ve refah içinde olduğu günler için değil milletimizi 28 Şubat’ın aktörleri Perinçek ve Bahçeli’ye mahkum ettiğiniz için özür dilemelisiniz. Adalet için yola çıkmış parti kurucularınızı tasfiye edip tek güç olma hırsınız için özür dilemelisiniz. Otoriter ittifakınız ile milyonları adaletsizliğe ve yoksulluğa hapsettiğiniz için özür dilemelisiniz.”