Erdoğan'dan 'Barınamayanlar'a: Hayatınız yalan

Erdoğan'dan 'Barınamayanlar'a: Hayatınız yalan
Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.Erdoğan yurt sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin başlattığı 'Barınamıyoruz' hareketi ile ilgili, "Yalan...

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Erdoğan yurt sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin başlattığı 'Barınamıyoruz' hareketi ile ilgili, "Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada, bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan törende yaptığı konuşmasında, "Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı çok ciddi bir kampanya sürdürülüyor. Yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadar tırmandıran neredeyse 1 milyona çıkaran bir iktidarız. Hiç ilgisi olamayan kişileri bankalara yatırarak Türkiye'de hiç yurt yokmuş gibi yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Yurtlarımız ortada, kapasiteleri ortada. Yurtlarda 2 bilemedim 3 kişilik odalarda öğrencilerimizi ağırlıyoruz" diye konuştu.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST etkinliği Atatürk Havalimanı’nda devam etti.
TEKNOFEST’e Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.
Akşam saatlerinde ise TEKNOFEST’te sahneye Erdoğan, damadı Bayraktar, Varank, Karaismailoğlu, Ersoy ve Koca çıktı.
Bu sırada Selçuk Bayraktar sahnedekilere maskeleri çıkarmasını istedi. Başta Erdoğan olmak üzere sahnedeki isimler maskelerini çıkarırken Sağlık Bakanı Koca, Bayraktar’ın talebini reddetti. Bayraktar’ın, yanında bulunan Koca’ya seslendiği Koca’nın ise kafasını sallayarak maskesini çıkarmadığı görüldü.

MUHALEFETE: BATI KARŞISINDA OLABİLDİĞİNCE EZİK
"Ülkemizde siyaseti, ekonomiyi, savunmayı, diplomasiyi, bilimi milletin gözü yerine başkalarının gözünde gören okuyan bir kesim bulunuyor" diyen Erdoğan, "Bunlar, Batı karşısında olabildiğince ezik, kendi halkına ve ülkesine karşı son derece kaba ve küstahtırlar" dedi.
Erdoğan ana sahnede yaptığı konuşmada, “Varsın birileri bizim gençlerimizi tanımak yerine sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın birileri ufuk çizmek yerine kısır gündemlerine alet etmeye çalışsın. Varsın birileri gençleri ayrım yapmadan kucaklamak yerine kutuplaştırmanın peşine düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizin harflerle tanımlayanların fersah fersah ötesinde karaktere, ufka sahip olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
"Ülkemizde de siyaseti, ekonomiyi, savunmayı, diplomasiyi, bilimi, milletin gözü yerine başkalarının gözünden gören, okuyan bir kesim bulunuyor" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bunlar ülkeye ve millete ne hizmet ederler ne de hizmet edilmesine izin verirler. Bunlar, ilimde, bilimde, sanatta, sporda, kültürde ne özgün bir eser ortaya koyarlar ne de sizin gibi gençlerimizin ürettiği değerleri takdir ederler. Bunlar, Batı ülkelerindeki her şeyi çok iyi, her hizmet ve ürünü çok kaliteli, bizde ise tam tersine her şeyi çok kötü, çok pespaye, çok kalitesiz görürler. Bunlar, Batı karşısında olabildiğince ezik, kendi halkına ve ülkesine karşı son derece kaba ve küstahtırlar. Kendi mahallesinin dışına çıkmayan sözde elit, özde lümpen bu kifayetsiz güruhu bizim gibi sizler de gayet iyi tanıyorsunuz. Aynı şekilde bugüne kadar neyi başarmışsak, ülkemizi hangi alanlarda ileriye taşımışsak, bunlara rağmen başardığımızı da sizler biliyorsunuz."