Erdoğan’dan başkanlarına “lüks ve şatafat” uyarısı

Erdoğan’dan başkanlarına “lüks ve şatafat” uyarısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”na katılarak açıklamalarda bulundu.Erdoğan, “Halkın tepkisini çeken her türlü...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”na katılarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Halkın tepkisini çeken her türlü davranıştan, lüksten, tavırdan, şatafattan, kibir, gurur ve çekişmeden uzak durmalıyız. Herkesin derdini anlatabildiği kişiler olma vasfımızı daha güçlendirmeliyiz. Teşkilatıyla kavgalı, milletvekiliyle kavgalı, meclis üyeleriyle kavgalı bir belediye başkanı olamaz. Aradaki tüm kırgınlıkları ve küskünlükleri ortadan kaldırarak, aynı bedenin uzuvları olma bilinciyle hareket edilmesini bekliyorum.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA KİBİR YAKIŞMAZ
“Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz” diyen Erdoğan, “Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Sizlerden ricam teşkilatlarımızın ahenk içinde çalışması için vereceğiniz katkılar için her birinize şükranlarımı sunuyorum. İtimadımı, umudumu boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BOYUM 1,85, MEZARIM DA BÜYÜK OLACAK
Erdoğan, “Bir şehirde belediye başkanımız kucaklayıcı olursa, teşkilatımızın diğer birimleri de ona uyacaktır” dedi ve şunları söyledi:
Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Neyiz, kuluz. Eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Ben 1,85 boyundayım, mezarım da ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün. Takdir-i ilahi neyse o olacak. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hiçbirinizi size olan güvenimi, itimadımı boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum.

Durmuş Yılmaz'dan Erdoğan'ın hakaretine yanıt

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, kendisi için “beyni sulanmış” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi: “Burada hakaret var, küçümseme var, aşağılama var. Bir yurttaş olarak Sayın Cumhurbaşkanı'na dönüp benzer ifadelerle cevap vermeyi kendime yakıştırmam.”