ERDOĞAN’DAN CHP’NİN BAŞÖRTÜLÜ ÜYELERİNE : VİTRİN MANKENİ

ERDOĞAN’DAN CHP’NİN BAŞÖRTÜLÜ ÜYELERİNE : VİTRİN MANKENİ
Eski CHP milletvekili Fikri Sağlar'ın türbanlı hakimlere yönelik sarf ettiği sözler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin oy almak için bazı yerlerde birkaç başörtülü kişiyi “vitrin mankeni” gibi kullandığını...

Eski CHP milletvekili Fikri Sağlar'ın türbanlı hakimlere yönelik sarf ettiği sözler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin oy almak için bazı yerlerde birkaç başörtülü kişiyi “vitrin mankeni” gibi kullandığını öne sürdü.

Ayasofya'da kıldığı cuma namazından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlar için, "Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının, geçmişte olduğu gibi, bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hâlâ yaşamını sürdürüyor" dedi.

40'lı, 50'li yıllardaki gibi insanların yaşam tarzlarına müdahaleyi görmek istemediklerini belirten Erdoğan, "Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok" dedi.

BİRAZ SESİNİ KES

İstanbul'da Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı Açılış Töreni'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "vitrin mankeni" sözlerine sert yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bütün başı örtülü kadınlardan "açık ve net özür dilemesi gerektiğini" söyledi. Bir kadına bundan daha ağır hakaret edilemeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Toplumu ayrıştırmak, toplumu kavga eder hale getirmek yetmedi mi arkadaş. Biraz da sesini kes ya. İnsanlara hakaret etmekten vazgeç, senden yana olan herkes çok iyi, karşında olan düşman. Ne düşmanı ya? Bu ülkede beraber yaşıyoruz. Başı açık başı kapalı, kadını erkeği, yaşlısı genci beraber yaşıyoruz. Bırakın ya 2021'in birinci günü milletin yüzü gülsün bari. Gerçekten acıyorum, Allah akıl fikir versin buna."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "Çok yakında meydanlarda yuhalattığı ve aşağıladığı bütün kadınlar kendisine güle güle diyecek" dedi.

HAKARET EDECEĞİNE GÖREVİNİ YAP

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Erdoğan'a Twitter'da yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Akşener, Erdoğan'ı etiketlediği paylaşımda, "Ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla. Bu millet bu kirli zihniyetten artık bıktı" ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN’IN HAKARETİNİ KINIYORUM

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi avukat Sevgi Kılıç ise Erdoğan'ın 'vitrin mankeni' benzetmesine tepki gösterdi.

Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerini kınayarak, "İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz" ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜLÜ SADECE SİZE OY VERİNCE Mİ SEVİYORSUNUZ?

CHP’nin İBB ve Maltepe Meclis Üyesi Nuray Çepni de, “Sayın Ak Parti Genel Başkanı, siz hangi yaradılanı seviyordunuz yaradandan ötürü. Yoksa yaradılan başörtülü, sadece bana oy verirse mi severim diyorsunuz. Siz merak etmeyin, sevmediğiniz yaradılanlar günden güne çoğalıyor” mesajıyla Erdoğan’a tepki gösterdi.