Erdoğan’dan Fransa’ya boykot çağrısı

Erdoğan’dan Fransa’ya boykot çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’yla son aylarda Doğu Akdeniz ve Libya’da yaşanan gerilime değinerek “Nasıl Fransa’da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa ben de şimdi milletime sesleniyorum. Sakın Fransız...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’yla son aylarda Doğu Akdeniz ve Libya’da yaşanan gerilime değinerek “Nasıl Fransa’da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa ben de şimdi milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalarını satın almayın” dedi.
Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuşan Erdoğan, Fransa başta olmak üzere Avrupa’yı “İslam düşmanlığı” ile suçladı.
Erdoğan, “Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başladı. Bu saldırılar bizzat devlet başkanı seviyesinde teşvik edilen bir politika haline gelmiştir.” diye konuştu:
‘‘Merkel’e sesleniyorum, hani sizde din özgürlüğü vardı. Peki bir sabah namazında nasıl oluyor da 100’e aşkın polis camiye saldırıyor? Bunların tam tersini siz bugüne kadar Türkiye’den duydunuz mu? Hayır. Çünkü bizde gerçek din özgürlüğü var. Ama bunlarda bu yok.”
Geçen hafta çarşamba günü Berlin’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgedeki Mevlana Camii’sine sabah saatlerinde polis baskını düzenlenmişti.

BOYKUTUN KAYBEDENİ TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransız mallarına boykot çağrısı sonrasında gözler Fransa ile yapılan dış ticarete çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’nin Fransa’dan yaptığı ithalat son 3 yıldır gerileme gösteriyor. Fransa’ya yapılan ihracat ise 2019 yılının tamamı dikkate alındığında 5 yılın zirvesinde.Türkiye ile Fransa arasında dış ticaret hacmi son yıllarda Türkiye’nin lehine bir görünüm çiziyor.