Erdoğan'dan İmar Affı açıklaması: Bu işin affı maffı olmaz

Erdoğan'dan İmar Affı açıklaması: Bu işin affı maffı olmaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden gündeme gelen İmar Affı’na ilişkin “Bu işin affı maffı olmaz” dedi.Bazı televizyon kanallarında ortak yayına katılan Erdoğan, İmar Affı’na ilişkin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden gündeme gelen İmar Affı’na ilişkin “Bu işin affı maffı olmaz” dedi.

Bazı televizyon kanallarında ortak yayına katılan Erdoğan, İmar Affı’na ilişkin yeni yasama dönemini işaret ederek  "Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Bu işin affı maffı olmaz" ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın konuya dair açıklaması şöyle: Kanal İstanbul'la birlikte oralarda rezerv şehirler ortaya çıkacak. Orada yoğun inşaatlar başlayacak. Aynı şekilde İmar affı diyorsunuz. Bu konuyla ilgili parlamentoyla ilgili, Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Biz onunla daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu için affı maffı olmaz. Benim belediye başkanlığımda İstanbul'a girişte vize demiştik. Dediler ki, 'siz şehirden şehir egidişi vizeye mi bağlayacaksınız'. Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Londra'da merkeze giremezsiniz. Belli ücrete, vizeye tabi. İstanbul o zaman benim belediye başkanlığımda 8 milyondu. Şimdi yaklaşık 16 milyon oldu. O gün bunu söyleyenler şehircilik, göç nedir haberleri yoktu. O gün bizim iddialarımız şimdi haklılığı getirdi. O zamanki dediklerimize saygı duyulmuş olsaydı, o günkü planlamalarımız çok daha güçlü olacaktı. O planlamalar neticesinde İstanbul'a gelenler önce iş buldu mu, belli imkana sahip misin, akraban vesairen var mı? Bu şekilde sorarak gelecekti. Vizeye tabi oldukları için herkes gelemeyecekti.”