Erdoğan’dan Miçotakis’e: Sadece krizlerde değil her zaman konuşalım

Erdoğan’dan Miçotakis’e: Sadece krizlerde değil her zaman konuşalım
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün görüştüğü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e, sorunların samimi ve dürüst bir diyalog yoluyla çözülebileceğini söyledi. Erdoğan, iki komşu ülke olarak sadece kriz zamanlarında...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün görüştüğü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e, sorunların samimi ve dürüst bir diyalog yoluyla çözülebileceğini söyledi. Erdoğan, iki komşu ülke olarak sadece kriz zamanlarında değil, her zaman konuşmaları gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan, dün İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Miçotakis ile yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla değişen Avrupa güvenlik mimarisinde Türkiye ve Yunanistan’ın özel bir sorumluluk taşıdığına dikkat çekildi.
Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklara rağmen iletişim kanallarının açık tutulması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Miçotakis ayine katıldı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İstanbul’da Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen Ortodoksluk Bayramı ayinine katıldı. Girişte mum yakan Miçotakis, Türk vatandaşı bir ailenin çocuğunu kucaklayarak öptü.

Ayinin ardından konuşma yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ukrayna’da yaşananların yüreklerini derinden etkilediğini söyledi. Bartholomeos, “Rusya’da toplumun da kan dökülmesine karşı gösterdiği haklı tepkiyi de büyük bir memnuniyetle karşılamaktayız. Her iki tarafa da vakit kaybetmeksizin, hemen, savaşın her bakımdan sona erdirilmesi ve ateşkesin benimsenmesi için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Miçotakis, törenin ardından Patrikhanenin bahçesinde Bartholomeos ve diğer patrikhane mensuplarıyla aile fotoğrafı çektirdi.