Erdoğan’dan muhalefete ‘yuvarlak masa’ eleştirisi

Son Güncellenme Tarihi: Mart 4, 2022 / 06:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği tarihi zirveyi eleştirerek, “Öyle yuvarlak masanın etrafında yer beğenmeyenlere milletimiz yer gösterecektir. 28 Şubat ittifakında bir araya gelenler ve masaya oturmaya cesaret edemedikleri ortakları hiçbir meseleye çözüm bulamaz” dedi.

Ankara İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

MUHALEFETE ‘YUVARLAK MASA’ ELEŞTİRİSİ
28 Şubat ittifakı çatısı altında bir araya gelenler o masaya oturtma cesareti, harbiliği, samimiyeti bulamadıkları ortaklarıyla birlikte ülkenin ve milletin hiçbir meselesi konusunda dişe dokunur hiçbir teklif ortaya koyamıyorlar.

Çünkü bunların bir araya geliş gayesi ülkenin ve milletin sorunlarını çözmek, kalkınmamızı hızlandırmak değildir. Bunların tek derdi ülkenin ve milletin felaketi pahasına da olsa kendilerine ajanslar vasıtasıyla verilen gündemi uygulamaktır.

MUHALEFETİN GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ÖNERİSİ
Böyle bir sistem tasarımı olur mu? Biz Türkiye’yi bu arazdan kurtarmak için 20 yılımızı harcadık. Şimdi bunlar filmi geriye sardırmak istiyorlar. Yok öyle yağma.

BAHÇELİ’NİN GÜNDEMİNDE DE MUHALEFET VAR: GÜÇSÜZLEŞTİRİLMİŞ TÜRKİYE’NİN TASLAK BEYANNAMESİDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 muhalefet partisinin imzaladığı ve kamuoyu ile paylaştığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ne ilişkin olarak, “Metinde Türk milleti, inanç, irade, milli birlik ve kardeşliğe atıf yoktur. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem teklifi, güçsüzleştirilmiş Türkiye’nin taslak beyannamesidir. Bizim nazaramızda buruşturulup atılacak bir kâğıt parçasından farksızdır. Bu metni tarihi yapan tek şey, 28 Şubat zihniyetine uygun olarak güçlendirilmiş istikrarsızlık bildirgesi olmasıdır. Açıklanan metin, bir anayasa önerisi değil, yeni bir 28 Şubat bildirisi olarak tarihe geçecektir” dedi.

BU SİSTEME KUZU KUZU ALIŞACAKSINIZ
MHP lideri Bahçeli, patisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefeti Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları üzerinden hedef alırken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistem’e vurgu yaptı.

Bahçeli, “Türkiye’nin geleceği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, gelecek ümidi de Cumhur İttifakıdır. Zillet ittifakı ya bu muazzam yönetim sistemine kuzu kuzu alışacak ya da Türk milleti bunların hepsini ayıklayıp tarihin bodrum katına süpürecektir” diye konuştu.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI TEPKİSİ
Bahçeli, HDP’nin “Dolmabahçe Mutabakatı’na dönülmeli” çıkışına atıfta bulunarak, “HDP’nin Dolmabahçe Mutabakatı ile yaptığı açıklama, zilletin 6 partisine gönderilmiş selam, ‘Biz de varız ve sizinleyiz’ mesajıdır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması, PKK’ya FETÖ’ye, bölücü mihraklara ikramdır” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN BULUŞMASININ ARDINDAN CUMHUR BİR ARAYA GELDİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meclis’te düzenlenen grup toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de MHP liderini kabul ederek 1 saat süren bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde, güncel siyaset ve dış politika gelişmeleri ele alındı.

Altı siyasi partinin yeni sistem açıklamasının ardından yapılan görüşme siyasi kulislerde hareketliliğe neden oldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top