Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduk, samimiyet testi olacak

Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduk, samimiyet testi olacak
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parlamenter sistem teklifini paylaşmak için talep ettiği randevuya ret yanıtı veren MHP lideri Bahçeli’ye Kürtçe yanıt verdi. Davutoğlu ayrıca, Erdoğan’ın da henüz randevu taleplerine...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parlamenter sistem teklifini paylaşmak için talep ettiği randevuya ret yanıtı veren MHP lideri Bahçeli’ye Kürtçe yanıt verdi. Davutoğlu ayrıca, Erdoğan’ın da henüz randevu taleplerine yanıt vermediğine belirterek, “Sizin her ret cevabınız samimiyet testidir” dedi.

Partisinin Siirt kongresinde konuşan Davutoğlu, 1 Kasım’daki Büyük Kongre’nin ardından 9 Kasım’da 'Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' önerisini kamuoyu ile paylaştıklarını ifade ederek, bu öneriyi paylaşmak üzere bütün siyasi parti liderlerinden randevu talebinde bulunduklarını söyledi.

İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini anlatan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin ise bu talebi “Ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini konuşuruz” diyerek reddettiğini anlattı.

Bahçeli’ye “Komşuluk ve misafirperverlik hukukunun en güzel örneklerinin sergilendiği Siirt’ten sesleniyorum” diyen Davutoğlu, “Kendi programlarında hala parlamenter demokrasi yazanlar bizimle parlamenter demokrasiyi görüşmekten kaçınıyorlarsa onlara önce kendinizle tutarlı olun deriz. Yok bizimle görüşmelerine hala 'Serok Ahmet' takıntısı engel oluyorsa ona da “Ser seran ser çavan” diye cevap veririz. Bana saygı ile 'Serok Ahmet' diye seslenen aziz vatandaşlarıma bir kez daha haykırarak ben 'Ser seran ser çavan' diyorum” diye konuştu.

‘CEVAP OLUMSUZ OLURSA REFORM LAFTA KALIR’

Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da henüz randevu taleplerine yanıt vermediğine dikkat çekti, “Olumsuz cevap verirse bu cevap ile son günlerde dile getirdiği reform ve yeni dönem söyleminin lafta kaldığını kendisi de göstermiş olur” dedi.

Davutoğlu, Erdoğan’a “Bu konuda da bir reform yapın ve selam verenin selamını alma farzını yerine getirin. Korkmayın, bizimle istişareden ve görüşmeden sadece fayda görürsünüz. Görüşme taleplerini reddetmek özgüven eksikliğinin eseridir. Biz ne zaman ve hangi formatta olursa olsun herkesle görüşmeye hazırız. Sizin her ret cevabınız samimiyet testidir” çağrısı yaptı.