Erdoğan’dan “siyasi cinayet iddiası incelensin” başvurusu

Erdoğan’dan “siyasi cinayet iddiası incelensin” başvurusu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatları, muhalefetin siyasi cinayet iddialarının incelenmesi için Ankara Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısında “Hakaret içeren ifadeler” olduğu...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatları, muhalefetin siyasi cinayet iddialarının incelenmesi için Ankara Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısında “Hakaret içeren ifadeler” olduğu gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir süredir kamuoyunda tartışılan ‘siyasi cinayet’ iddiaları ile ilgili olarak 15 Ekim’de avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı müracaatta bulundu. Avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın’ın savcılığa verdiği müracaat dilekçesi ortaya çıktı. Dilekçede, bir süredir siyasi cinayetlerin işleneceğine dair bir kısım iddiaların kamuoyuyla paylaşıldığına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bu partilerin bir kısım temsilcilerinin bu doğrultuda somut herhangi bir bilgi içermeyen beyanlarda bulunduklarına dikkat çekildi.

Erdoğan’ın avukatları, Kılıçdaroğlu’nun bürokratlarla ilgili açıklamasında Erdoğan’a hakaret içeren ifadelerin de yer aldığı gerekçesiyle suç duyurusunda da bulundu.