Erdoğan’dan TÜSİAD’a: Haddini bil

Erdoğan’dan TÜSİAD’a: Haddini bil
AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜSİAD toplantısında bilimsel ve rasyonel ekonomi politikaları uygulanması çağrısı yapan Başkan Orhan Turan’ı sert sözlerle hedef aldı, “Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi,...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜSİAD toplantısında bilimsel ve rasyonel ekonomi politikaları uygulanması çağrısı yapan Başkan Orhan Turan’ı sert sözlerle hedef aldı, “Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin, sen daha çıraksın, dün bir bugün iki. Haddini bil” dedi. Erdoğan, “TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse, bu iktidarın kapısını hiç çalmasın” diyerek TÜSİAD’a iktidarın kapılarını kapattı.

Erdoğan’ın “öteki” muamelesi yaptığı, “Aynı merkezden idare ediliyorsunuz” derken CHP’yi de katarak “dış güçler” göndermesi yaptığı TÜSİAD’ın bünyesinde 700’e yakın üyesi ile yaklaşık 4 bin 500 şirket var. Bu şirketler yaklaşık olarak kamu dışı milli gelirin yarısını oluşturuyor. Kamu ve tarım hariç kayıtlı istihdamın yüzde 50’sini sağlıyor. Türkiye’nin dış ticaretinin yaklaşık yüzde 85’ini de TÜSİAD üyeleri gerçekleştiriyor.

ERDOĞAN’A GÖRE BÜTÜN AVRUPA TERÖR DESTEKÇİSİ
Erdoğan, TÜSİAD’a yönelik sert sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz dış politikada İsveç ve Finlandiya’ya karşı niye tavır alıyoruz? Sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız? Ey TÜSİAD, siz onların yanında yer alabilirsiniz, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Almanya’da caddelerde Alman polisinin nezaretinde terör örgütleri yürüyüşler yapıyorlar, Fransa’da, İngiltere’de yürüyüşler yapıyorlar… Avrupa’nın bütün ülkelerinde aynı durum… Bunlara karşı sizin menfaatlerinizi korumak için sesimizi çıkarmayacak mıyız?

ERDOĞAN’A GÖRE TÜSİAD VE CHP AYNI MERKEZDEN İDARE EDİLİYOR
Kusura bakmayın, sizden önce gelen ağa babalarınız da aynı kafadalardı, siz de aynı kafadasınız. TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse, bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Görüyorum ki sizler, aynı merkezden idare ediliyorsunuz. Aynı merkez belli, CHP… Oradan size neyi sufle diyorlarsa o ağızla konuşuyorsunuz. Öyleyse bu kapı, yerli milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır.”