Erdoğan'dan yerel seçim talimatı: Oy kaybedilen illere özel çalışma

Erdoğan'dan yerel seçim talimatı: Oy kaybedilen illere özel çalışma
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği MYK toplantısında 10 ay kalan yerel seçimlere yönelik “Oy kaybettiğimiz tüm iller için özel olarak çalışacağız. Neden böyle olduğunu araştıracağız. Sebep neyse onlara...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği MYK toplantısında 10 ay kalan yerel seçimlere yönelik “Oy kaybettiğimiz tüm iller için özel olarak çalışacağız. Neden böyle olduğunu araştıracağız. Sebep neyse onlara hızlıca neşter vuracağız” dedi.

AKP MYK toplantısında seçimlerin il il performansları ve oy kaybedilen iller üzerinden değerlendirmeler yapıldı. MHP ve Yeniden Refah Partisi'ne oy kayması olduğunun konuşulduğu toplantıda, bu oyların "en azından" ittifak içinde kalması olumlu bulundu.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun Erdoğan’ın, toplantıda önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler öncesi, 28 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha yüksek oy aldığı İstanbul ve Ankara için özel bir çalışma yapılması talimatını verdiği de öğrenildi.

Erdoğan MYK’da, muhalefetin seçim sürecinde iftira ve yalanla propaganda yaptığını söyleyerek, “Milleti ekonomik yalanlarla korkutmaya çalıştılar ama kaybettiler. Bundan sonra oylarımızın azaldığı tüm iller için özel olarak çalışacağız. Neden böyle olduğunu araştıracağız. Sebep neyse onlara hızlıca neşter vuracağız. Önümüzde yerel seçimler var. Depremin yarattığı ekonomik yük, büyükşehirlerde kiralarla ilgili problemler gibi vatandaşın sahada bize ulaştırdığı tüm sorunları çözmek için yoğun bir mesai harcayacağız” dedi.